Σμαράγδα Καρύδη: Η ηλικία, οι διάσημοι γονείς, ο Θοδωρής Αθερίδης και το IQ

Δείτε όλα τα επεισόδια του IQ 160 στο star.gr/tv - On demand ο Α' κύκλος

Δείτε δηλώσεις της Σμαράγδας Καρύδη από την εκπομπή Breakfast@Star

Mετά από επτά χρόνια τηλεοπτικής αποχής, η Σμαράγδα Καρύδη επέστρεψε τον περασμένο Μάρτιο μέσω της σειράς του Star, IQ 160, αλλάζοντας τα μέχρι τώρα δεδομένα στις αστυνομικές σειρές.  

Κουκλάρα, αστεία και... γατόνι η Σμαράγδα Καρυδη στη σειρά του Star, IQ 160

Κουκλάρα, αστεία και... γατόνι η Σμαράγδα Καρυδη στη σειρά του Star, IQ 160

To ΙQ 160 επιστρέφει On Demand: Δείτε στο star.gr/tv όλο τον Α' κύκλο

Ότι ήταν καλλονή το βλέπαμε, ότι εκτός από μοιραία ενζενί διέθετε και κωμική φλέβα το διαπιστώσαμε από την ταινία του Λάκη Λαζόπουλου, Ο καλύτερός μου φίλος το 2001, αλλά και την τηλεοπτική σειρά, Babalou, το 2004. Αμέσως μετά ακολούθησε η «Ντάλια» του Στο Παρά Πέντε κι από τότε η καριέρα της... εκτοξεύτηκε σε όλα τα επίπεδα! 

Σμαράγδα Καρύδη: Η έκπληξη για τα γενέθλιά της στο σπίτι της στην Αίγινα!

Υπογράφοντας τη δεύτερη σκηνοθετική της απόπειρα στο θέατρο με την παράσταση Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη, η Σμαράγδα Καρύδη, εδώ και χρόνια έχει καταγραφεί ως μια από τις σταθερές αξίες στη θεατρική και τηλεοπτική πιάτσα

Κάθε φορά που η Σμαράγδα Καρύδη ποστάρει φωτογραφία με το μπικίνι της, γίνεται... θέμα!

Κάθε φορά που η Σμαράγδα Καρύδη ποστάρει φωτογραφία με το μπικίνι της, γίνεται... θέμα! /Φωτογραφία Instagram

Το βιογραφικό της Σμαράγδας Καρύδη

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Αυγούστου του 1969. Γιόρτασε τα 54 της χρόνια με τους αγαπημένους της φίλους και τον σύντροφό της Θοδωρή Αθερίδη, με ένα φοβερό πάρτι στο σπίτι της στην Αίγινα.

Ανήκει στο ζώδιο του Λέοντα.

Έχει ύψος 1,74. 

Η Σμαράγδα Καρύδη ανάμεσα στη μητέρα της Τζούλια Αργυροπούλου και τον πατέρα της Ντίνο Καρύδη

Η Σμαράγδα Καρύδη ανάμεσα στη μητέρα της Τζούλια Αργυροπούλου και τον πατέρα της Ντίνο Καρύδη /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Γονείς της είναι οι γνωστοί ηθοποιοί Ντίνος Καρύδης και Τζούλια Αργυροπούλου

Σμαράγδα Καρύδη: Σπάνια εμφάνιση των γονιών της στην πρεμιέρα της

Μετά το σχολείο φοίτησε στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία κι αποφοίτησε.

Ξεκίνησε την καριέρα της στο χώρο της υποκριτικής όταν ήταν ακόμη παιδί και, συγκεκριμένα, το ντεμπούτο της έγινε το 1972, σε ηλικία μόλις 3 ετών, μέσα από την κινηματογραφική ταινία Ερωτική συμφωνία, στο πλευρό της Τζένης Καρέζη και του Κώστα Καζάκου. Στην εν λόγω ταινία, την οποία και δε θυμάται, συμμετείχε κι ο πατέρας της. 

Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους της ελληνικής μυθοπλασίας είναι αυτός της «Ντάλιας Χατζηαλεξάνδρου» που υποδύθηκε η Σμαράγδα Καρύδη

Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους της ελληνικής μυθοπλασίας είναι αυτός της «Ντάλιας Χατζηαλεξάνδρου» που υποδύθηκε η Σμαράγδα Καρύδη

Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο έγινε το 1992, σε ηλικία 23 ετών, μέσα από τη σειρά του ΑΝΤ1 Βαμμένα κόκκινα μαλλιά, ενώ ακολούθησαν κάποια guests στις σειρές Ανατομία ενός εγκλήματος και Το χάραμα

Κουκλάρα και κορμάρα η Σμαράγδα Καρύδη: Οι πόζες με μπικίνι

Τη σεζόν 1996-1997 πρωταγωνίστησε στη σειρά Το χρώμα του φεγγαριού, ενώ παράλληλα εμφανίστηκε και στις σειρές Λόγω τιμής και Διπλή αλήθεια. Το 1997 συμμετέχει στη σειρά Για Σένα και την επόμενη χρονιά στο Φτερούγισμα του γλάρου με τον Απόστολο Γκλέτσο. 

H Σμαράγδα Καρύδη δοκιμάστηκε και στην παρουσίαση και τα πήγε πολύ καλά!

H Σμαράγδα Καρύδη δοκιμάστηκε και στην παρουσίαση και τα πήγε πολύ καλά!

Το 2005 ήρθε το... σαρωτικό Στο Παρά Πέντε του Γιώργου Καπουτζίδη που την έκανε σταρ πρώτου βαθμού. Αμέσως μετά, τη σεζόν 2007-2008 πρωταγωνίστησε στη σειρά Γιούγκερμαν και την επόμενη, στη σειρά Φίλα τον βάτραχο σου, με τον Θοδωρή Αθερίδη. Το 2014, αναλαμβάνει τη παρουσίαση της ψυχαγωγικής εκπομπής Celebrity Game Night στο Μega, η οποία προβλήθηκε μέχρι το 2016, ενώ το 2015 πρωταγωνίστησε στη σειρά Εθνική Ελλάδος με τους Γιώργο Καπουτζίδη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ κ.ά. 

Σμαράγδα Καρύδη: «Στην αρχή δε με θέλανε τα παιδιά στο “Παρά Πέντε’’»

Εμφανίστηκε επίσης στις ταινίες Θηλυκή Εταιρεία του Νίκου Περάκη το 1999 και Ο καλύτερός μου φίλος του Λάκη Λαζόπουλου και του Γιώργου Λάνθιμου. Το 2007 πρωταγωνίστησε στην κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου του Θοδωρή Αθερίδη Μια μέλισσα τον Αύγουστο. Στη συνέχεια, πρωταγωνίστησε στην ταινία Η Κληρονόμος που έκανε πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2009. To 2014, πρωταγωνιστεί στη κινηματογραφική μεταφορά του πρώτου θεατρικού έργου του Θοδωρή Αθερίδη Από Έρωτα, ταινία που τιμήθηκε με το βραβείο κοινού της Ακαδημίας Κινηματογράφου. Μια από τις τελευταίες της κινηματογραφικές δουλειές είναι το Οι τέλειοι ξένοι σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη.  

H Σμαράγδα Καρύδη πήγε Κάννες και μας θύμισε κάτι από... Κέιτ Μπλάνσετ!

H Σμαράγδα Καρύδη πήγε Κάννες και μας θύμισε κάτι από... Κέιτ Μπλάνσετ! /Φωτογραφία Instagram

Τον Μάιο του 2022 περπάτησε στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών, αφού πρωταγωνίστησε στην ταινία Dodo του Γιάννη Κούτρα. 

Οι εμφανίσεις της στο θέατρο ξεκίνησαν το 1989 μέσα από τις συμμετοχές της σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κι αργότερα στο Ανοιχτό Θέατρο του Γ. Μιχαηλίδη. Έκτοτε ακολούθησαν συμμετοχές σε πολλές παραστάσεις όπως: Οι δούλες (1997-1998), Αnorexia Nevrosa (1999-2000), Το πάρτι (2002-2003) κ.α. Επίσης, έχει πρωταγωνιστήσει σε δύο μιούζικαλ, το Chicago και το Sweet Charity. Τη σεζόν 2019-2020 θα πρωταγωνιστήσει αλλά και θα σκηνοθετήσει την κωμωδία Του Κουτρούλη ο γάμος με τον Νίκο Κουρή. Αυτήν τη σεζόν πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί την παράσταση Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη, στο θέατρο ΗΒΗ.

Η Σμαράγδα Καρύδη με το καστ της παράστασης Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη

Η Σμαράγδα Καρύδη με το καστ της παράστασης Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη

Σμαράγδα Καρύδη: H προσωπική της ζωή

Η πιο γνωστή σχέση της ταλαντούχας ηθοποιού είναι αυτή με τον Θοδωρή Αθερίδη. Παρότι για αρκετά χρόνια ήταν κοινό μυστικό στην εγχώρια σόουμπιζ, κάποια στιγμή το ζευγάρι αποφάσισε να... βγει μπροστά και να μιλήσει για αυτή. 

Η Καρύδη αποκάλυψε τον πιο συχνό λόγο που «τσακώνονται» με τον Αθερίδη

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο ηθοποιός και σκηνοθέτης είναι μαζί πάνω από δύο δεκαετίες

Σμαράγδα Καρύδη & Θοδωρής Αθερίδης: Kρατάει -πολλά-  χρόνια αυτή η κολώνια!

Σμαράγδα Καρύδη & Θοδωρής Αθερίδης: Kρατάει -πολλά- χρόνια αυτή η κολώνια! /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Σε δηλώσεις της η Σμαράγδα Καρύδη έχει αναφέρει ότι ποτέ δεν άκουσε το... καμπανάκι της μητρότητας

Σμαράγδα Καρύδη: Δεν έγινα μαμά γιατί δεν ήθελα να γίνω σκλάβα των παιδιών

Παλιότερη γνωστή σχέση της ηθοποιού ήταν πριν από χρόνια αυτή με τον καταξιωμένο συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο στα τέλη της δεκαετίας του '90.

Η Σμαράγδα Καρύδη με τον Σταύρο Ξαρχάκο σε θεατρική πρεμιέρα το 1999

Η Σμαράγδα Καρύδη με τον Σταύρο Ξαρχάκο σε θεατρική πρεμιέρα το 1999 /Φωτογραφία NDP Photo Agency
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top