Ποια λαχανικά να προσθέσεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο

Κάνε την υγιεινή διατροφή…απόλαυση

Η συμπερίληψη των καλοκαιρινών λαχανικών στη διατροφή μας μπορεί να προσφέρει μεγάλη ποικιλία θρεπτικών συστατικών, να υποστηρίξει την πέψη, να ενισχύσει τα επίπεδα ενέργειας και να προάγει τη συνολική υγεία και ευεξία για τον οργανισμό μας τους θερινούς μήνες. Να λοιπόν 7 επιλογές λαχανικών που μπορείτε να εξετάσετε αυτό το καλοκαίρι και όλα όσα ακολουθήσουν.

O χυμός ποιου λαχανικού θα σε κάνει να δείχνεις νεότερη;

ντομάτες

Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνες Α και C, και αποτελούν εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών. Περιέχουν επίσης λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από ορισμένους τύπους καρκίνου και να προάγει την υγεία του δέρματος.

κολοκυθάκια

Κολοκυθάκια

Τα κολοκυθάκια είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες, καθιστώντας τα μια εξαιρετική προσθήκη στην καλοκαιρινή σας διατροφή. Είναι επίσης γεμάτα με βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνη C, μαγγάνιο και κάλιο.

O χυμός ποιου λαχανικού θα σε κάνει να δείχνεις νεότερη;

αγγούρια

Αγγούρια

Τα αγγούρια είναι ελαφριά, ενυδατικά και αναζωογονητικά κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να ενυδατωθείτε. Τα αγγούρια περιέχουν επίσης βιταμίνες Κ, C και διάφορα αντιοξειδωτικά.

πιπεριές

Πιπεριές

Οι πιπεριές έρχονται σε διάφορα χρώματα και είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών Α και C. Περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά και διαιτητικές ίνες που υποστηρίζουν την πέψη και συμβάλλουν σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

καλαμπόκι

Καλαμπόκι

Το καλαμπόκι είναι ένα βασικό καλοκαιρινό λαχανικό που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Είναι μια καλή πηγή ενέργειας και τα αντιοξειδωτικά του μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από ορισμένες χρόνιες ασθένειες.

φασόλια

Πράσινα φασόλια

Τα πράσινα φασόλια είναι ένα λαχανικό χαμηλών θερμίδων που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και είναι γεμάτο με βιταμίνες A, C και K. Είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή στο σώμα.

μελιτζάνες

Μελιτζάνα

Η μελιτζάνα είναι ένα ευέλικτο καλοκαιρινό λαχανικό που είναι χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε φυτικές ίνες. Περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να προάγουν την υγεία της καρδιάς και η μωβ χρωστική της έχει συνδεθεί με τη βελτίωση της μνήμης και της λειτουργίας του εγκεφάλου.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top