Aυτά είναι τα δύο λαχανικά που περιορίζουν την εμφάνιση των αλλεργιών

Τι να φάτε για να περιορίσετε τη σοβαρότητα των διατροφικών αλλεργιών

 Μία έρευνα που δημοσιεύθηκε  στο αγγλόφωνο επιστημονικό περιοδικό «eLife», έδειξε πως μια διατροφή ελλιπής στα συστατικά που βρίσκονται σε κάποια λαχανικά, μπορεί να επιδεινώσει τις δερματικές αλλεργίες στα ζώα.

«Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ για τη στέβια και την ασπαρτάμη

Πιο συγκεκριμένα το μπρόκολο και το λάχανο αλλά και άλλα σταυρανθή λαχανικά μπορεί να περιορίσουν τη σοβαρότητα δερματολογικών αλλεργιών. 

Οι επιστήμονες ενδιαφέρθηκαν  για τα συστατικά των τροφίμων που αντιδρούν με ένα μόριο που είναι παρόν στον οργανισμό μας, και ονομάζεται AhR. Αυτό το συστατικό υπάρχει στα σταυρανθή λαχανικά όπως είναι το μπρόκολο.

Πώς θα καταλάβεις πως δεν καταναλώνεις αρκετούς υδατάνθρακες

Στα ποντίκια η απουσία αυτών των συστατικών συνδέθηκε με την αύξηση του ποσοστού φλεγμονής στο δέρμα και με επιδείνωση των δερματικών αλλεργιών.

Αντίθετα στα υπόλοιπα ποντίκια του πειράματος που έκαναν μία διατροφή που περιείχε μπρόκολο, δεν παρουσιάστηκαν αλλεργίες και φλεγμονές.

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι μια μη ισορροπημένη διατροφή μπορεί να εντείνει τις αλλεργικές δερματικές αντιδράσεις στους ανθρώπους», σχολίασε η Ελοντί Σεγουρά, ερευνήτρια του Inserm που ήταν επικεφαλής της έρευνας αυτής στο Ινστιτούτο Κιουρί.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top