«Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ για τη στέβια και την ασπαρτάμη

Συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

Αν εδώ και χρόνια έχεις αντικαταστήσει τη λευκή ζάχαρη με τη στέβια; Σου έχουμε άσχημα νέα.

Πώς θα καταλάβεις πως δεν καταναλώνεις αρκετούς υδατάνθρακες

εμφάνιση διαβήτη

Τα γλυκαντικά συνδέονται με την εμφάνιση διαβήτη 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα υποκατάστατα της ζάχαρης υπογραμμίζοντας πως όχι μόνο δε βοηθούν στην μακροπρόθεσμη καταπολέμηση της παχυσαρκίας, αλλά συνδέονται με την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2 και καρδιολογικά προβλήματα.

Αδυνάτισμα με πρωτεϊνική δίαιτα - Τα οφέλη και οι κίνδυνοι

«Η αντικατάσταση των ελεύθερων σακχάρων με υποκατάστατα δεν βοηθά μακροπρόθεσμα στον έλεγχο του βάρους. Οι άνθρωποι πρέπει να εξετάσουν άλλους τρόπους για να μειώσουν την πρόσληψη ελεύθερων σακχάρων, όπως η κατανάλωση τροφίμων με φυσικά σάκχαρα που περιέχονται στα φρούτα», δήλωσε ο Φραντσέσκο Μπράνκα, διευθυντής του ΠΟΥ.

    Ακεσουλφάμη καλίου
    Ασπαρτάμη
    Αντβαντάμη
    Κυκλαμικά
    Νεοτάμη
    Σακχαρίνη
    Σουκραλόζη
    Στέβια και παράγωγα στέβιας

Πολλοί επιστήμονες μάλιστα, έχουν συνδέσει την κατανάλωση τεχνητών γλυκαντικών ουσιών με την εμφάνιση καρκίνου. 

Οι επιστήμονες παρουσίασαν μια μεγάλη μελέτη στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 100.000 ενήλικες Γάλλοι. Εκεί εντοπίστηκε μια συσχέτιση μεταξύ ορισμένων τεχνητών γλυκαντικών με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο.

Η μελέτη συντάχθηκε από τους Charlotte Debras, Mathilde Touvier και τους συναδέλφους τους στο Γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας (Inserm) και στο Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord,
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top