Διατροφή μετά τις γιορτές: Tips για να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας

Ποιο διατροφικό πρόγραμμα είναι ιδανικό για να επανέλθουν οι ισορροπίες

Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι παρελθόν, αφήνοντάς μας όμορφες αναμνήσεις και ίσως κάποια παραπανίσια κιλά, αφού σίγουρα θα το παρακάναμε αυτές τις ημέρες με το φαγητό, τα γλυκά και το αλκοόλ.

Σαλάτα με μαυρομάτικα - Ένα χορταστικό γεύμα ιδανικό για αποτοξίνωση

Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιες διατροφικές συμβουλές που θα συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού σας και θα σας βοηθήσουν να ξαναφέρετε τις ισορροπίες στην καθημερινότητά σας.

Υγιεινές συμβουλές για τη διατροφή σας μετά τις γιορτές

  • Μην ξεκινήσετε κάποια αυστηρή δίαιτα, προσπαθήστε να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας. Δηλαδή με κανονικά γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο), χωρίς να κάνετε υπερβολές στην ποσότητα του φαγητού.
  • Αφαιρέστε για κάποιο διάστημα την ιδέα του γλυκού από τη διατροφή σας. Και γενικότερα τη ζάχαρη, αφού δε μας προσφέρει τίποτα επί της ουσίας, απλώς είναι μία γλυκιά συνήθεια.
  • Καναταλώστε φρούτα και λαχανικά, που συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, απαραίτητες έπειτα τα κορεσμένα λίπη των εορτών.
  • Προσπαθήστε να μην τρώτε ανεξέλεγκτα, αλλά με πρόγραμμα και κατανάλωσε όσπρια, ξηρούς καρπούς, νόστιμες ευφάνταστες σαλάτες, φρούτα και χυμούς.
  • Μειώστε το αλκοόλ και πίνετε αρκετό νερό.

Τρία υγιεινά smoothies για να εξαφανίσεις το λίπος στην κοιλιά

Προτάσεις για ελαφριά γεύματα 

Προτιμήστε μία νόστιμη σαλάτα για κυρίως γεύμα

Επειδή είναι σαλάτα δεν σημαίνει ότι δεν έχει θερμίδες, όμως θα σας βοηθήσει να επανέλθετε μετά το φαγητό των εορτών: Επιλέξτε διάφορα είδη μαρουλιού, ρόδι, αβοκάντο και κινόα. Έτσι έχετε ένα πλήρες γεύμα με λίγες θερμίδες και πολλά αντιοξειδωτικά

Ζεστή σούπα λαχανικών

Βάλτε κολοκύθα, σέλινο, σελινόριζα, κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο και γλυκοπατάτα, άριστη γεύση, χαμηλές θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες.

Σούπα με λαχανικά που έχουμε στο ψυγείο μας από τις γιορτές

Καταναλώστε υγιεινά smoothies

Αν σας λείπει η γεύση του γλυκού φτιάξτε smoothie: Μπορείτε να προσθέσετε γάλα ή ρόφημα αμυγδάλου, μπανάνα, μήλο, ξηρούς καρπούς μέλι και κανέλα και να φτιάξετε ένα γλυκό smoothie. Είναι ιδανικά για πρωινό γεύμα ή ενδιάμεσο γεύμα.

Το βράδυ φάτε ελαφριά

Λίγα καρότα, λίγο χούμους και μία μικρή τορτίγια ολικής αλέσεως είναι πλήρες γεύμα με αρκετές φυτικές ίνες.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top