Σαλάτα με μαυρομάτικα - Ένα χορταστικό γεύμα ιδανικό για αποτοξίνωση

Εύκολα και γρήγορα!

Σαλάτα με μαυρομάτικα

Οι σαλάτες με τη μορφή ολοκληρωμένων γευμάτων προσφέρουν ενέργεια στο μέσο της ημέρας και συμβάλλουν στην επαρκή κατανάλωση λαχανικών!

Πράσινο: Ο απόλυτος πρωταγωνιστής και για το φθινόπωρο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε μισό κιλό μαυροματικα φασολια σε άφθονο αλατισμένο νερό μαζί με δύο φύλλα δάφνης. Αφαιρούμε τον αφρό.

Όταν βράσουν, χρειάζεται περίπου 45 λεπτά, σουρώστε τα και αδειάστε τα σε ένα μεγάλο μπολ.

Ψιλοκόβετε ένα ξερό κρεμμύδι, ένα φρέσκο κρεμμυδάκι, μια κόκκινη και μια κίτρινη πιπεριά, και περίπου μία χούφτα φρέσκο δυόσμο. Προσθέστε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και μυρωδικά στα μαυροματικα, ανακατεύετε ελαφρά. Σε ένα μικρό ή βαζάκι ρίχνετε 60 ml ελαιόλαδο, τρεις κουταλιές της σούπας ξύδι και χυμό από μισό λεμόνι, ανακατέψτε καλά να γίνουν μια σάλτσα και την αδειάζετε στο μπολ με τα φασόλια και τα μυρωδικά. Ανακατεύετε καλά, δοκιμάστε να δείτε αν θέλει κι άλλο αλάτι, και τρίψτε και μπόλικο πιπέρι.

Απολαυστικές πένες με κοτόπουλο, πέστο βασιλικού και λιαστή ντομάτα

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο foodurismo.com (http://www.foodurismo.com)

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top