Aυτές είναι οι top τροφές για να ενυδατωθείς πλήρως το καλοκαίρι!

Δες μερικές υπέροχες ιδέες για smoothies λαχανικών

τροφές που ενυδατώνουν

Μπορεί να είναι η αγαπημένη εποχή μικρών και μεγάλων όμως δεν παύει να είναι κι η πιο απαιτητική όσον αφορά τις διατροφικές μας ανάγκες. Εκτός από τις στιγμές απόλυτης απραξίας και ηρεμίας, το καλοκαίρι είναι συνδυασμένο στο μυαλό μας και με το κεφάλαιο «αφυδάτωση». Ακριβώς τις ώρες χαλάρωσης καραδοκεί ο κίνδυνός της, γι' αυτό οι τροφές είναι το σπουδαιότερο σημείο από όλα όσα έχουμε να προσέξουμε τους επόμενους μήνες

. Το νερό έρχεται σίγουρα πρώτο και δεν πρέπει να λείπει από τη τσάντα μας όμως δεν αρκεί μόνο αυτό. Η διατροφή για άλλη μία φορά είναι ο σύμμαχός μας και υπάρχουν τόσες τροφές που βοηθούν στο να παραμένουμε ενυδατωμένες που δεν είχαμε ιδέα για αυτές.

Tρεις τροφές που ενεργοποιούν τα κύτταρα μακροζωίας

1. Αγγούρι

Μάλλον έρχεται δεύτερο αμέσως μετά το νερό αφού η περιεκτικότητά του σε νερό ανέρχεται στο 96,7 %. Το καλό νέο είναι ότι τρώγεται με διάφορους τρόπους. Στη σαλάτα, σε smoothies, σε σούπες. Δεν έχεις παρά να αρχίσεις να το εντάσσεις καθημερινά στη διατροφή σου.

2. Λάχανο

Ιδιαίτερα το iceberg έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό σε σχέση με όλα τα άλλα λάχανα ενώ οι επιλογές για το πώς θα το φας είναι πολλές. Η σαλάτα είναι έτσι κι αλλιώς αγαπημένη επιλογή για αυτούς τους μήνες που η ζέστη δεν ευνοεί για μεγάλα πιάτα.


3. Σέλερι

Βιταμίνες Α, C και Κ είναι όλα όσα θα σου δώσει εκτός από το να σε ενυδατώσει. Στα ακόμη πιο ευχάριστα, οι θερμίδες του είναι ελάχιστες ενώ ταυτόχρονα είναι αρκετά θρεπτικό. 

Δίαιτα «macro»: Ακολούθησε την για να δεις αποτελέσματα

4. Ντομάτες

Γνωρίζεις καλά τη γεύση τους, δεν νοείται πιάτο χωρίς να περιέχει στα συστατικά του τη μαγική λέξη ντομάτα ενώ μόνο εύγευστη μπορείς να τη χαρακτηρίσεις. Εκτός από αυτό, η περιεκτικότητά της σε νερό ξεπερνάει το 90%, κάτι που σου είναι απαραίτητο για τους ζεστούς μήνες που ακολουθούν.

5. Καρπούζι

Βιταμίνες Α, Β6, Β1 και C ταυτόχρονα και δροσερή αίσθηση είναι όσα έχεις να κερδίσεις εντάσσοντας το καρπούζι στη καθημερινότητά σου για αυτό το καλοκαίρι. Η περιεκτικότητά σου νερό αγγίζει το 92% και αρκεί μία φέτα για να νιώσεις αμέσως ότι ενυδατώνεσαι.

Συντάκτης: Κατερίνα Ανδρομιδά

Πηγή:www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top