Αυτές οι τροφές συμβάλλουν στην καλή πνευματική υγεία

Είναι νόστιμες και θα σε γεμίσουν ενέργεια

γλυκοπατάτες

Θέλεις να ενισχύσεις την πνευματική σου υγεία; Σημασία και εδώ παίζει η διατροφή. Δες λοιπόν παρακάτω ποιες τροφές μπορείς να επιλέξεις.

Εφτά λόγοι για να γίνεις χορτοφάγος

Λιπαρά ψάρια (π.χ. σολομός)

Τα λιπαρά ψάρια είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν αποδεδειγμένη ευεργετική δράση τόσο στη σωματική όσο και στην πνευματική υγεία. Μάλιστα συμβάλλουν στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας ακόμη και σε ασθενείς με ήπιο Alzheimer.

Tέσσερις νόστιμες τροφές που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Μούρα

Οι φράουλες, τα μύρτιλα, τα σμέουρα και τα υπόλοιπα μούρα είναι γνωστά για την αντιοξειδωτική τους δράση. Τα αντιοξειδωτικά έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθούν στην αύξηση του εγκεφαλικού νευρωνικού συστήματος και στη βελτίωση συμπτωμάτων που σχετίζονται με άγχος και κατάθλιψη.

Σνακ που μπορείς άνετα να καταναλώσεις αργά το βράδυ

Γιαούρτι

Τα προβιοτικά στο γιαούρτι συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου και κατ΄ επέκταση στην υγεία του πνεύματος, μειώνοντας τα επίπεδα του στρες.

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η γυμναστική που ξεκίνησε και της άλλαξε το σώμα

Μπανάνες

Οι μπανάνες φέρεται να αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης, της γνωστής και ως  'feel good' ορμόνης, στο αίμα.

Καρύδια

Αν αισθάνεσαι πεσμένη, πιάσε μια χούφτα καρύδια! Τα καρύδια είναι πλούσια σε Ω-3 και αντιοξειδωτικά, ενισχύοντας έτσι την καλή σου διάθεση.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα πέρα από νόστιμο treat είναι και ευεργετική για την πνευματική μας υγεία. Συγκεκριμένα, αυτές με 85% περιεκτικότητα σε κακάο, το οποίο είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά,  βοηθούν στην καλύτερη συγκέντρωση και τη βελτίωση της διάθεσης.

Γλυκοπατάτα

Η γλυκοπατάτα περιέχει τη β-καροτίνη, ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά, που μειώνει την καταστροφή των εγκεφαλικών κυττάρων, κάτι που σχετίζεται άμεσα με την πνευματική υγεία και ευεξία.

Προϊόντα ολικής άλεσης

Σύμφωνα με έρευνες,  τα προϊόντα ολικής άλεσης περιέχουν αμινοξέα τα οποία βοηθούν στην παραγωγή της σεροτονίνης, μιας ορμόνης με αντικαταθλιπτική δράση.

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top