Tέσσερις νόστιμες τροφές που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Είναι ο ισχυρός σύμμαχος στην προσπάθειά σου

μήλα

Το φθινόπωρο είναι μια ενδιαφέρουσα εποχή να ξεκινήσει κανείς δίαιτα ή να βελτιώσει απλώς τις διατροφικές του συνήθειες. Τους μήνες αυτούς ευδοκιμούν πολλά φρούτα και λαχανικά, τα οποία αποτελούν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια σου να μπεις και πάλι σε πρόγραμμα έπειτα από την καλοκαιρινή κραιπάλη, χωρίς φυσικά να αισθάνεσαι συνεχώς το αίσθημα της πείνας.

Eσύ ξέρεις σε τι ωφελεί η βιταμίνη U;

Η λίστα των ωφελειών τους στον οργανισμό είναι μακρά, με τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά να πρωτοστατούν, ενώ οι θερμίδες που μετρούν είναι ελάχιστες και φυσικά καίγονται πανεύκολα αφού τις περισσότερες φορές μετατρέπονται σε ενέργεια. Ποιες είναι λοιπόν οι φθινοπωρινές τροφές που θα σε βοηθήσουν με το αδυνάτισμα;

Μήλα

 Μπορεί να πρόκειται για ένα συνηθισμένο φρούτο, όμως είναι αγαπημένο πολλών, μπορείς εύκολα να το έχεις μέσα στην τσάντα σου και να σε κρατήσει χορτάτη αρκετή ώρα. Το μήλο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, έχει περίπου 95 θερμίδες και περιέχει 4 γραμμάρια φυτικών ινών. Η συστηματική κατανάλωση του ενεργοποιεί άμεσα τον μεταβολισμό και γεμίζει ενέργεια το σώμα σου. Αν πάλι δεν το θέλεις φρέσκο, δοκίμασε το αποξηραμένο αφού έχει πολλά να σου προσφέρει επίσης.

Αχλάδι

 Ακόμα μια εύκολη επιλογή για «σνακ» στο γραφείο. Το αχλάδι έχει περίπου 130 θερμίδες, είναι γεμάτο φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης, είναι γλυκύτατο και αποτελεί σούπερ επιλογή για τις λιγούρες σου.

Μοβ λάχανο

 Δίνει άλλη νότα στις φθινοπωρινές σαλάτες, κάνοντάς τες αυτόματα πιο γευστικές. Ένα φλιτζάνι κόκκινο ή μωβ λάχανο περιέχει 2.2 γραμμάρια φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην διαδικασία της πέψης, στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και στον μετριασμό της υπερκατανάλωσης τροφής.

Μπρόκολο

Συχνά το αποκαλούν «ασπίδα» της υγείας αφού χάρη στις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά του, προλαμβάνει καρδιαγγειακά νοσήματα, το διαβήτη καθώς και ορισμένες μορφές καρκίνου. Τα 100 γραμμάρια περιέχουν 34 θερμίδες και 2.6 γραμμάρια φυτικές ίνες, οι οποίες στοχεύουν να ξεφορτωθείς άμεσα το «φούσκωμα» που αισθάνεσαι.

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου

Πηγή:www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top