5 +1 tips για την ενίσχυση της φυσικής κατάστασης εν μέσω καραντίνας

Οι συμβουλές του προπονητή υγείας Άγγελου Βασιλείου στο star.gr

Η καραντίνα έχει αλλάξει τα δεδομένα στην καθημερινότητά μας και η άσκηση είναι μια από τις διεξόδους τώρα που μένουμε στο σπίτι. Το star.gr απευθύνθηκε στον  Άγγελο Βασιλείου και παρουσιάζει απλά αλλά σημαντικά tips για να ενισχύουμε τη φυσική μας κατάσταση!

Άγγελος Βασιλείου: Ο Έλληνας γυμναστής που «κατέκτησε» το Λος Άντζελες!

«Προτεραιότητα μου ως προπονητής υγείας με εξειδίκευση στην διαχείριση βάρους είναι η διασφάλιση της υγείας τόσο των ευπαθών ομάδων όσο και των υπολοίπων. Γι' αυτούς τους λόγους είναι σημαντικό να παραμείνετε σωματικά ενεργοί και να φροντίσετε την υγεία και την ευεξία σας», είπε ο Άγγελος Βασιλείου στο star.gr.

Άγγελος Βασιλείου: Αυτός είναι ο γυμναστής που «μάγεψε» την Ιωάννα Λίλη

Εκμεταλλεύσου τον ελεύθερο χρόνο σου: Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η φυσική αδράνεια έχει αναγνωριστεί ως ο τέταρτος παράγοντας κινδύνου για την παγκόσμια θνησιμότητα (6% των θανάτων παγκοσμίως). Γεγονός αποτελεί ότι ο ελεύθερος μας χρόνος έχει αυξηθεί οπότε είναι ευκαιρία να τον αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά για την υγεία μας.

Χρησιμοποίησε έξυπνα προγράμματα με το βάρος του σώματος: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά ότι τα άτομα ηλικίας 18-64 ετών πρέπει να κάνουν 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας έντασης αερόβια δραστηριότητα ή 75 λεπτά υψηλής έντασης αερόβια άσκηση ή έναν ισοδύναμο συνδυασμό μέτριας προς έντονης δραστηριότητας. Αποτελεί γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά είδη γυμναστικής που βασίζονται σε μεγάλο κομμάτι στην άσκηση με ο βάρος του σώματος (πχ Pilates,callisthenic,yoga).

Οφέλη στην ψυχική μας υγεία: Το άγχος και η πίεση της καθημερινότητας είναι πολύ σημαντικά κίνητρα για άσκηση. Έχει αποδειχθεί ότι άτομα που γυμνάζονται μπορούν να διαχειριστούν το άγχος τους καλύτερα και πιο εποικοδομητικά από τους υπόλοιπους. Μας δίνετε λοιπόν στα χέρια μας ένα εργαλείο που όχι μόνο μας κρατάει σωματικά υγιείς αλλά καταπολεμά αποτελεσματικά καταστάσεις που βιώνουμε λόγο του εγκλεισμού.

Άγγελος Βασιλείου

 Τεχνολογία και άσκηση: Βηματομετρητές, ρολόγια, κινητό, είναι ορισμένα μικρά gadgets που αποτελούν κίνητρο για αύξηση της φυσικής δραστηριότητας. Ακόμα θα θεωρούνταν παράληψη να μην αναφερθούμε στην χρησιμότητα του online coaching.

Βάλε φαντασία: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι προκειμένου να υποκαταστήσεις το συμβατικό εξοπλισμό του γυμναστηρίου.

Επένδυσε στη διατροφή σου: Είναι αποδεδειγμένο ότι η φυσική δραστηριότητα με μια υγιεινή διατροφική προσέγγιση επιτυγχάνει υψηλοτέρα επίπεδα υγείας. Καταναλώστε ποικιλία τροφών με μέτρια ποσότητα ζάχαρης, αλατιού και νατρίου. Επιλογή διατροφής με άφθονες φυτικές ίνες, λαχανικά και φρούτα. Εξίσου σημαντικό είναι η ενυδάτωση.Το βασικό είναι 1,5 lt νερό (περίπου 8 ποτήρια) την ημέρα.


Tip: Όσο μεγαλύτερη η διατήρηση των υψηλών επιπέδων φυσικής δραστηριότητας τόσο μεγαλύτερα τα οφέλη από τον συνδυασμό άσκησης και διατροφής.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top