Δύο ασκήσεις για να μην πάθεις λουμπάγκο

Μπορεί η αιτία να είναι και ψυχολογική

2 ασκήσεις για το λουμπάγκο

O πόνος στη μέση και στο κάτω μέρος της πλάτης είναι απίστευτος. Και δεν χτυπάει μόνο μεγάλους σε ηλικία. Μπορεί να οφείλεται στο ατελείωτο καθισιό μπροστά στο κομπιούτερ, ή στον καναπέ, στην έλλειψη άσκησης, αλλά και σε ψυχολογικούς λόγους. Οι θεραπευτές πόνου λένε ότι όσοι φτάνουν στο ιατρείο τους με λουμπάγκο (απότομο πιάσιμο) και πόνους στη μέση, έχουν μόλις χωρίσει, χάσει την δουλειά τους, ή βιώνουν μια απώλεια.

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Το πρωινό που την κρατάει σε φόρμα

Αν κάθε πρωί που πας να σηκωθείς από το κρεβάτι πονάς πάρα πολύ στη μέση και πρέπει να περάσει αρκετή ώρα μέχρι να μπορέσεις να ισιώσεις. Αν μόλις σηκώσεις κάποιο βάρος, ή στεναχωρηθείς, μπλοκάρει το κάτω μέρος της πλάτης σου, σου βρήκαμε τις δύο ασκήσεις που θα σε σώσουν!

Τις ασκήσεις μας τις έχει μάθει η Tai Chi Instructor Δήμητρα Ξιφαρά και είναι τόσο απλές και αποτελεσματικές που της χρωστάμε αιώνια ευγνωμοσύνη. Τις ασκήσεις τις κάνεις πριν σηκωθείς το πρωί από το κρεβάτι, ενώ είσαι ξαπλωμένη.

Yγιεινά σνακ που λατρεύουν τα παιδιά!

1. Ευθεία το σώμα και φέρνεις το ένα γόνατο στο στήθος.

Το κρατάς με τα χέρια σου και μετράς μέχρι το 10. Αλλάζεις γόνατο και πάλι μετράς μέχρι το 10. Αν το γόνατο δεν φτάνει μέχρι το στήθος επειδή πονάς, θα το πας μέχρι εκεί που μπορείς.

2. Σηκώνεις το ένα πόδι ψηλά και το άλλο βρίσκεται ευθεία κάτω. Περιστρέφεις μόνο το πέλμα από τον αστράγαλο 10 φορές προς τα δεξιά και 10 φορές προς τα αριστερά.

Αλλάζεις πόδι και κάνεις τις ίδιες περιστροφικές κινήσεις 10 φορές.

Αν κάνεις αυτές τις δύο ασκήσεις, τρεις φορές την καθεμία, θα δεις ότι ακόμη κι αν υποφέρεις από πόνους στη μέση, η περιοχή θα μαλακώσει και θα σηκώνεσαι από το κρεβάτι με πολύ μεγάλη ευκολία. Αν το κάνεις κάθε μέρα, θα δεις ότι σε λίγο καιρό η μέση δεν θα σε ενοχλεί και θα μπορείς να σηκώνεις και βάρη…

Συντάκτης: Τζίνα Σπάρτακου
Πηγή: allyou.gr
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top