Οι σεμνότυφοι στο θέατρο «Μικρός Κεραμεικός»

Ένα ζευγάρι κουβαλά όλα τα στερεοτυπικά πρότυπα της κοινωνίας

Οι Σεμνότυφοι Στον Μικρό Κεραμεικό

O ΜΙΚΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ παρουσιάζει το βαθύ, αστείο και τρυφερό έργο του Anthony Neilson «Οι Σεμνότυφοι», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη. Από το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023, κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00.

Τα «ξύλινα σπαθιά» στο θέατρο Βρετάνια

Οι «Σεμνότυφοι» γράφτηκαν το 2018 από τον Anthony Neilson για το Royal Court Theatre – το θέατρο των συγγραφέων, όπως είναι γνωστό στο Λονδίνο, ανέβηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2021 στο θέατρο Vault κι ο σκηνοθέτης αποφάσισε να επαναδιαπραγματευτεί και επικαιροποιήσει το υλικό του έργου φέρνοντας το αυτή τη φορά στην Αθήνα του 2023.

Δύο παραστάσεις για θεατές από 10 μηνών και άνω

Υπόθεση

Η Ναταλία κι ο Τάσος είναι οι «Σεμνότυφοι», ένα σύγχρονο ζευγάρι της πόλης που κουβαλά όλα τα στερεοτυπικά πρότυπα της κοινωνίας μας για τον άνδρα και την γυναίκα. Μας προσκαλούν στο θέατρο για να μιλήσουμε για το σεξ, αποκαλύπτουν πως οι ίδιοι έχουν να κάνουν σεξ 14 μήνες και 4 ημέρες και δηλώνουν αποφασισμένοι πως το θέμα τους πρέπει να λυθεί απόψε στο θέατρο, πάνω στη σκηνή. Είναι έτοιμοι για όλα και ή θα κάνουν σεξ απόψε ή όλα θα τελειώσουν για αυτούς.

O Anthony Neilson έχει γράψει ένα έργο για την συντροφικότητα, την οικειότητα και την αστική μοναξιά. Αποτελεί ένα έργο για την προσπάθεια να πεις το ανείπωτο, για την απόκρυψη των επιθυμιών, για τον ερωτισμό μέσα στα ζευγάρια που χάνεται. Πόσο σεμνότυφοι έχουμε γίνει σε μια κοινωνία που συντηρικοποιείται ταχύτατα;

Γιατί το σεξ έχει τόση σημασία στις ζωές μας; Γιατί το σκεφτόμαστε συνέχεια; Γιατί μας αρέσει να μιλάμε για αυτό; Θέλουμε να ξεφύγουμε μέσα από το σεξ  την μοναξιά μας; Και τι συμβαίνει όταν δημοσιοποιούμε οικεία πράγματα και καταστάσεις;

Συντελεστές 

Συγγραφέας : Anthony Neilson
Μετάφραση : Δημήτρης Κιούσης
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Λάσκαρης
Σκηνικός χώρος και ενδυματολογική επιμέλεια: Ντιάνα Σκιαδά
Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Κωνσταντουλάκης
Φωτισμοί: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

ΠΑΙΖΟΥΝ (αλφαβητικά)
Ναταλία Πελέκα και Τάσος Προβιάς

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top