Να γελάσουμε και λίγο - 10 κωμωδίες που θα δούμε φέτος στο θέατρο

Οι θεατρικές παραστάσεις που υπόσχονται... να μας φτιάξουν το κέφι

Πολύπλοκη, περίτεχνη, απαιτητική. Η καλή κωμωδία δεν απαιτεί απλά ευφυές σενάριο, αλλά υψηλών απαιτήσεων ερμηνείες, «χημεία» ανάμεσα στο κείμενο και τον πρωταγωνιστή, εκφραστικότητα και ζωηρή διάθεση. Δεν θεωρείται τυχαία δύσκολο θεατρικό είδος. Εμείς, λοιπόν, σου συγκεντρώσαμε 10 σπαρταριστές κωμωδίες που φέτος «κλείνουν» το μάτι σε εμάς και την Αθηναϊκή σκηνή. Ιδού!

Το Φάντασμα της Όπερας επιστρέφει στην Ελλάδα

Να γελάσουμε και λίγο! 10 κωμωδίες που θα δούμε φέτος στο θέατρο / Σεσουάρ Για Δολοφόνους

Σεσουάρ για Δολοφόνους

Έκανε πρεμιέρα για πρώτη φορά στην αθηναϊκή σκηνή λίγο πριν το Milennium - το 1999, για να είμαστε ακριβείς. Έκτοτε, συνέχισε το θεατρικό του ταξίδι για 13 συνεχομένα χρόνια ή αλλιώς μέχρι το 2012. Φέτος, επιστρέφει για να βρει τη λύση σε οτιδήποτε άφησε αναπάντητο.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος  η παράσταση είναι φουλ «διαδραστική» και μοιράζει το «παιχνίδι» σε όλους! Μιλάει πολύ με το κοινό της, ανταλλάσσει κουβέντες, ερωτήσεις και απορίες και υποψίες για τους υπόπτους. Το μέγα ερώτημα τίθεται ξανά: Ποιος είναι τελικά ο δολοφόνος της Αμαλίας Τσαλίκογλου; Ο ταλαντούχος χαρούμενος κομμωτής Τόνυ (Ιωάννης Απέργης), η πλούσια κυρία Χατζηπατέρα (Κωνσταντίνα Μιχαήλ), η ροζ τσιχλόφουσκα βοηθός Σόφη (Αρετή Πασχάλη) ή ο περίεργος Λεωνίδας Πέτροβας (Ζήσης Ρούμπος); Ιδού το μέγα μυστήριο! Θα μπορούσε να είναι ο καθένας από αυτούς γιατί ο  αστυνόμος Σταύρος Σταυράκος (Δημήτρης Μακαλιάς) θεωρεί ότι είναι όλοι ύποπτοι! Μαζί και ο πανέξυπνος (;) βοηθός του ο Πανάγος (Χάρης Χιώτης)!

Μία μικρή υπενθύμιση της υπόθεσης: Το έργο εκτυλίσσεται στο κομμωτήριο «Studio Antony». Κάπου στην Αθήνα. Μία μέρα η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, που ζει στον πάνω όροφο, βρίσκεται δολοφονημένη και οι υποψίες πέφτουν στους εργαζόμενους και τους πελάτες του κομμωτηρίου. Οι θεατές της παράστασης καλούνται να βρουν τον δολοφόνο, με αποτέλεσμα κάθε βράδυ το έργο να έχει διαφορετικό φινάλε!Πού; Θέατρο Λαμπέτη
Πότε; Τετάρτη - 20:00, Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00,  Σάββατο: 18:00 και 21:00, Κυριακή: 19:00

Πώς η Σοφία έγινε η Βέμπο: Για 2 παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μαύρη Σαμπούκα - Οι εξαιρετικά ταλαντούχοι Τόλης Παπαδημητρίου και Αντώνης Στάμος γεμίζουν τις δύο πιο μουντές ημέρες της εβδομάδας (Δευτέρα και Τρίτη) με χιούμορ!

Μαύρη Σαμπούκα

Οι εξαιρετικά ταλαντούχοι Τόλης Παπαδημητρίου και Αντώνης Στάμος γεμίζουν τις δύο πιο μουντές ημέρες της εβδομάδας (Δευτέρα και Τρίτη) με χιούμορ! Όλα ξεκινούν από μια… λάθος διάρρηξη. Ο Βλάσης Κουρούπας, ένας ταξιτζής από τις Κουκουβάουνες, μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι του πάμπλουτου μουσικοσυνθέτη Διονύσιου Αβέρωφ με σκοπό να κλέψει. Τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο όταν κάνει την εμφάνισή του ο συνεργός του, ο Μήτσος (αλλά αυτό δεν θα το αποκαλύψουμε, spoiler δεν κάνουμε). Είναι η μοίρα, είναι οι θεοί- και τα δύο ή τίποτα από αυτά- που συνωμότησαν για να φέρουν αυτούς τους δύο ανθρώπους κοντά; Το μόνο σίγουρο είναι πως, υπό άλλες συνθήκες, ο Βλάσης και το είδωλό του, ο δημιουργός του λαϊκού σουξέ «Μαύρη Σαμπούκα» δεν θα είχαν συναντηθεί ποτέ και δεν θα ανέπτυσσαν μια σχέση παράδοξα δυνατή.

Τώρα τι σχέση μπορεί να έχουν με την ιστορία το hashtag #Pentheas, η Φουρέιρα και ο Αργυρός, τα απανωτά έκτακτα δελτία ειδήσεων, ο Tweety και τα αμέτρητα σφηνάκια, η απάντηση θα δοθεί επί σκηνής. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η «Μαύρη Σαμπούκα» είναι μια κωμωδία-ωδή στη φιλία που καλεί τους δύο βασικούς της χαρακτήρες να ζήσουν-και κυρίως να μοιραστούν- την πιο τρελή νύχτα της ζωής τους!
Πού; Θέατρο Ζίνα
Πότε; Δεύτερα και Τρίτη στις 21:00 (έως τις 15 Νοεμβρίου)

Το Σώσε Θέατρο Παλλάς

Λαμπερές εμφανίσεις στο θέατρο Παλλάς: Τα τρία ζευγάρια που ξεχώρισαν

Το Σώσε

Ξεχώρισε την προηγούμενη χρονιά και για αυτό επέστρεψε για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων. Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης υπογράφει την σκηνοθεσία μιας καθαρόαιμης κωμωδίας, επιστρατεύοντας έναν all-star θίασο, με τον ίδιο να ανεβαίνει επίσης στη σκηνή. Μαζί του, στο
οργανωμένο χάος αυτής της αριστοτεχνικά γραμμένης κωμωδίας, πρωταγωνιστούν η Σμαράγδα Καρύδη, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, η Στεφανία Γουλιώτη, ο Γιώργος Χρυσοστόμου και η Λένα Παπαληγούρα. Την ομάδα συμπληρώνουν ο Γιώργος Ψυχογυιός, η Δάφνη Δαυίδ
και ο Γιώργος Ζυγούρης. Ραντεβοιύ για λίγες ημέρες ακόμα στο Θέατρο Παλλάς!
Πού; Θέατρο Παλλάς
Πότε; Τετάρτη & Κυριακή στις 19:00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00

Να γελάσουμε και λίγο! 10 κωμωδίες που θα δούμε φέτος στο θέατρο

Διάλεξε τον θάνατο σου αγάπη μου

Το νουάρ αριστούργημα του Ρομπέρ Τομά, το έργο που με την πλοκή του ανατρέπει τα πάντα και κόβει την ανάσα μέχρι
και το τελευταίο δευτερόλεπτο, ανεβαίνει στο Θέατρο ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ, σε διασκευή και σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, με την Κάτια Δανδουλάκη και έναν θίασο εξαιρετικών πρωταγωνιστών: την Κοραλία Καράντη, την Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, τον Πάνο Σταθακόπουλο και τον Γιώργο Γεροντιδάκη. Το έργο «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου» αποτελεί διασκευή του έργου «Το Διπλό Παιχνίδι» του Ρ. Τομά, ενός από τα πιο δημοφιλή έργα του πολυβραβευμένου συγγραφέα. Οι καταιγιστικές εξελίξεις και οι ανατροπές πυροδοτούν το σασπένς και την ένταση μέχρι την τελευταία στιγμή.
Πού; Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
Πότε; Τετάρτη στις 19:30, Πέμπτη στις 20:00, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 & στις 21:00, Κυριακή στις 19:30 (από 3 Νοεμβρίου)

Να γελάσουμε και λίγο! 10 κωμωδίες που θα δούμε φέτος στο θέατρο

Άντρες με τα όλα τους

Σε μια Αθήνα του σήμερα, μετά την πανδημία και μέσα στην ενεργειακή κρίση, έξι άντρες εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, με μόνο κοινό το ότι μένουν στην ίδια γειτονιά, έχουν μείνει άνεργοι. Στην απελπισία τους και μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις, αποφασίζουν να κάνουν όλοι μαζί ένα σόου με στριπτίζ, για να μπορέσουν να βγάλουν χρήματα και να σώσουν ό,τι προλαβαίνουν από τις ζωές τις δικές τους και των οικογενειών τους. Μόνο που κανείς απ' αυτούς δεν ξέρει να χορεύει και κυρίως να γδύνεται! Άντρες με τα...όλα τους! Μία παράσταση γεμάτη γέλιο, ανατροπές, ανθρώπινες ιστορίες, αγάπη, χορό, μουσική και στριπτίζ! Τον θίασο των αντρών συγκροτούν ο Αντώνης Λουδάρος, ο Σωτήρης Καλυβάτσης, ο Γιώργος Γαλίτης, ο Ησαΐας Ησαίας Ματιάμπα, ο Θανάσης Πατριαρχέας και ο Ντάνιελ Νούρκα, ενώ οι γυναίκες που ξεχωρίζουν είναι η Ελένη Καρακάση, η Παρθένα Χοροζίδου, η Ιζαμπέλα Φούλοπ και η Κατερίνα Στικούδη.
Πού; Θέατρο Βέμπο
Πότε; Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη στις 20:00, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 & στις 21:00, Κυριακή στις 19:00 (από 4 Νοεμβρίου)

Η Ηρώ Σαΐα συναντά την Μάνια Παπαδημητρίου στο «Χρονικό των δέκα ημερών»

Να γελάσουμε και λίγο! 10 κωμωδίες που θα δούμε φέτος στο θέατρο

Μπαμπάδες με ρούμι

26 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της στο κοινό – η θρυλική νεοελληνική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα είναι στο θέατρο Αλίκη. Πρωταγωνιστές η Βίκυ Σταυροπούλου, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Κώστας Κόκλας, η Μαρία Λεκάκη, η Σοφία Βογιατζάκη και η Τζόυς Ευείδη. Πρόκειται για μία αιχμηρή σάτιρα που διακωμωδεί την ελληνική κοινωνία. Μία κοινωνία που ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι δυστυχώς μεγαλύτερη από τον εαυτό της, «πιο μικρή» στη συμπεριφορά της, άπληστη, ρατσιστική, προσβλητική σε όλες τις εκδηλώσεις της. «Μπαμπάδες με ρούμι» 2022. Ποιος θα ξεμείνει ζωντανός να πάρει την περιουσία; Μένει να αποδειχθεί.
Πού; Θέατρο Αλίκη
Πότε; Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00, Κυριακή στις 17:30 και 20:30

Οι Polkar στον Σταυρό του Νότου για λίγες εμφανίσεις με πολύ κέφι

Να γελάσουμε και λίγο! 10 κωμωδίες που θα δούμε φέτος στο θέατρο

Μαθήματα Κωμωδίας

Τα «Μαθήματα Κωμωδίας» είναι μία ξεκαρδιστική κωμωδία που διεισδύει στο χώρο της εκπαίδευσης των ηθοποιών που θέλουν να μάθουν πως να κάνουν κωμωδία. Οι αυτοσχεδιασμοί και οι ασκήσεις τους καθώς και η διαμόρφωση των σχέσεων μεταξύ τους, είναι ο κύριος άξονας της αφήγησης, μιας σημερινής ιστορίας, όπου οι ήρωές της αντιστέκονται με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας στο ζοφερό τοπίο των καιρών μας. Απάντηση με γέλιο αντιπροτείνει ο συγγραφέας με το ένατο κατά σειρά θεατρικό του έργο, έξι χρόνια μετά το «Δόξα πατρή», εκφράζοντας την άποψη του πως «το να μάθεις να γελάς μ αυτό που σε βασανίζει, σε οδηγεί στην λύση και στην κάθαρση». Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Δήμητρα Ματσούκα, Αντώνης Κρόμπας, Δημήτρης Σαμόλης, Αναστασία Τσιλιμπίου.
Πού; Μικρό Παλλάς
Πότε; Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 20:00

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» επιστρέφει στο θέατρο Ακροπόλ

Να γελάσουμε και λίγο! 10 κωμωδίες που θα δούμε φέτος στο θέατρο

Της Κακομοίρας ή ο Μπακαλόγατος

Η σπαρταριστή κωμωδία «Της κακομοίρας» (περισσότερο γνωστή και ως  «Ο μπακαλόγατος») του Ντίνου Κατσουρίδη (1963), μια από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου και βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου έρχεται στο παρόν στο «Πειραιώς 131». Μαζί με τον Γιάννη Ζουγανέλη στον ομώνυμο ρόλο του «Ζήκου»θα απολαύσουμε τον Γιώργο Αρμένη στο ρόλο του μπακάλη. Η υπόθεση γνωστή και περιστρέφεται γύρω από τον Ζήκο, έναν δαιμόνιο και εύθυμο επαρχιώτη από το Καρπενήσι που δουλεύει υπάλληλος στο μπακάλικο του Παντελή. Τον θίασο συμπληρώνουν ο Θανάσης Βισκαδουράκης, η Ευτυχία Φαναριώτη, η Κατερίνα Τσάβαλου, η Ασπασία Κοκόση, ο Αιμίλιος Ράφτης, ο Σταμάτης Τζελέπτης και ο Γιώργος Ξεκούκης.
Πού; Πειραιώς 131
Πότε; Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 20:00

Η ξέφρενη κωμωδία «Elizadeth» επιστρέφει μετά από 10 χρόνια στο VAULT

Να γελάσουμε και λίγο! 10 κωμωδίες που θα δούμε φέτος στο θέατρο

Elizadeth

Mε αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Πολυχώρου VAULT (2012-2022), o Δημήτρης Καρατζιάς και ο Μάνος Αντωνιάδης ανεβάζουν ξανά το ELIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun). Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου. Σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά και μουσική Μάνου Αντωνιάδη, το ELIZADETH είναι διασκευή του έργου «Βασιλικοί μετά τρούλου» του Χάρη Ρώμα. Μια θεότρελη κωμωδία και ταυτόχρονα ένα καυστικό σχόλιο πάνω στις σχέσεις των ηθοποιών και των συντελεστών μιας παράστασης και τη ματαιοδοξία, που επικρατεί στον κόσμο του θεάτρου.
Πού; Θέατρο VAULT
Πότε: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:15

«Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» επιστρέφει στο Θέατρο Γκλόρια

Να γελάσουμε και λίγο! 10 κωμωδίες που θα δούμε φέτος στο θέατρο

Ω, Θεοί

Η παράσταση «Ω, ΘΕΟΙ!!» είναι μια πρωτότυπη σάτιρα εμπνευσμένη από τη μυθολογία και τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Με στοιχεία από το Δωδεκάθεο και τον Όμηρο -και ατού τον έμμετρο λόγο- η συγγραφέας γράφει μια ξέφρενη κωμωδία που «πατάει» με το ένα πόδι στο... «κάποτε»  και το άλλο στο «σήμερα», γεφυρώνοντας έτσι την ιστορία ενός τόπου, όπου το προσωπικό συμφέρον ήταν πάντα πάνω από όλους και όλα… Με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, η παράσταση «Ω, ΘΕΟΙ!!»  δεν είναι μόνο μια κωμωδία-καθρέφτης της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, αλλά και η διαχρονική σημειολογία της ιστορίας μας, δοσμένη με άφθονο, καυστικό και τολμηρό χιούμορ!
Πού; Θέατρο Olvio
Πότε: Κάθε Κυριακή στις 20:30

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top