Εκσυγχρονίζεται το ιστορικό κτίριο του Ωδείου Αθηνών

«Με 40 χρόνια καθυστέρηση»

Εκσυγχρονίζεται το ιστορικό κτίριο του Ωδείου Αθηνών

Την αποπεράτωση και τον εκσυγχρονισμό του Ωδείου Αθηνών, ενός σημαντικού έργου πολιτιστικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα, που θα συμβάλλει στον γενικότερο δυναμισμό της πόλης, ανακοίνωσαν ο πρόεδρος του ΔΣ του Ωδείου, Νίκος Τσούχλος και η αντιπεριφερειάρχης Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου, χαιρετίζοντας ταυτόχρονα την απόφαση της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου να το εντάξει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020».

Ο κ. Τσούχλος χαρακτήρισε την υιοθέτηση της επανεκκίνησης του έργου από την Περιφέρεια, με την ένταξη της χρηματοδότησής του, ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ, στο ΠΕΠ Αττικής, «γενναία πρωτοβουλία επίλυσης ενός μεγάλου εκκρεμούς προβλήματος στην καρδιά της Αθήνας».

Οι χώροι του εμβληματικού κτιρίου του Ωδείου, που δημιούργησε ο πρωτοπόρος του μοντερνισμού, αρχιτέκτονας Ιωάννης Δεσποτόπουλος, σημείωσε ο κ. Τσούχλος.

Οι δραστηριότητες αυτές, αλλά και οι ευρύτερα αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγονται στην περιοχή με επίκεντρο το ιστορικό Ωδείο, πρόσθεσε ο πρόεδρος, «ακριβώς δίπλα στο Βυζαντινό Μουσείο και το Λύκειο του Αριστοτέλη, θα συμβάλλουν καθοριστικά στον εμπλουτισμό του αστικού ιστού και θα δώσουν νέα ώθηση στο κοινωφελές έργο που προσφέρει χωρίς διακοπή στην ελληνική κοινωνία, εδώ και ενάμιση αιώνα».

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε, ότι για την Περιφέρεια Αττικής αποτελεί «στρατηγική προτεραιότητα η πολύπλευρη υποστήριξη των οργανισμών πολιτισμού, που συμβάλλουν άμεσα στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά και την ποιότητα ζωής στην πόλη».

Ιδιαίτερα, τόνισε, στο κέντρο της Αθήνας, όπου συγκεντρώνονται πολλές υποδομές και κινείται το ανθρώπινο δυναμικό του πολιτισμού, προσδίδεται αξία στο τουριστικό προϊόν και συμβάλλει στον γενικότερο δυναμισμό της πόλης.

Ειδικότερα, οι εργασίες μεταξύ άλλων αφορούν αποπερατώσεις: του αμφιθεάτρου, δυναμικότητας 600 θέσεων (είσοδος από την οδό Ρηγίλλης), του υπόγειου πειραματικού πολυχώρου τύπου black box, δυναμικότητας 200 θέσεων, των φουαγιέ και τη διαμόρφωσή τους σε χώρους εκθέσεων ή εκδηλώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top