AYTEΣ είναι οι ταινίες που διεκδικούν το βραβείο LUX!

Θα προβληθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

AYTEΣ είναι οι ταινίες που διεκδικούν το βραβείο LUX!

​Τις τρεις ταινίες που διαγωνίζονται για το βραβείο LUX, το οποίο απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα έχουν για ακόμα μία φορά την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης!

Τα φιλμ που διαγωνίζονται είναι τα «Mediterranea» του Τζόνας Καρπινιάνο (Ιταλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Γερμανία, Κατάρ), «Ατίθασες» της Ντενίζ Γιαμζέ Εργουβέν (Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία) και «Μάθημα» των Κρ��στίνα Γκρόζεβα και Πέταρ Βαλτσάνοφ (Βουλγαρία, Ελλάδα), το οποίο συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του περσινού φεστιβάλ.

Στο «Mediterranea» ο Αγίβα έχει εγκαταλείψει την Μπουρκίνα Φάσο φτάνοντας στην Ιταλία και αναζητεί τρόπο για να συντηρήσει την αδελφή και την κόρη του, η ταινία «Ατίθασες» περιγράφει ένα σκάνδαλο που ξεσπά από το παιχνίδι της Λαλέ και των τεσσάρων αδελφών της, ενώ στο «Μάθημα» μία νέα δασκάλα προσπαθεί να διδάξει στα παιδιά την συγχώρεση αλλά παίρνει ένα μάθημα ζωής για την ίδια.

Το βραβείο LUX θεσμοθετήθηκε το 2007 και το κοινό έχει την δυνατότητα να ψηφίσει την ταινία της προτίμησής του στην ιστοσελίδα www.luxprize.eu ή στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook.

Η ταινία που θα επικρατήσει θα τιμηθεί με το βραβείο της Γνώμης του Κοινού, ενώ ένας από τους ψηφοφόρους, που θα επιλεγεί τυχαία, θα παρακολουθήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι το 2016, όπου θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top