ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ εξέλιξη: Το μνημείο της Αμφίπολης ήταν αφιερωμένο στον Ηφαιστίωνα!

Βρέθηκε το μονόγραμμα του σε τέσσερα σημεία του τάφου

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ εξέλιξη: Το μνημείο της Αμφίπολης ήταν αφιερωμένο στον Ηφαιστίωνα!

​Μία σημαντική είδηση έκανε γνωστή σήμερα η επικεφαλής των ανασκαφών, Κατερίνα Περιστέρη σχετικά με τον τύμβο Καστά της Αμφίπολης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με τίτλο «Ερευνώντας τον τύμβο Καστά Αμφίπολης 2012-2014» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η κ. Περιστέρη επιβεβαίωσε λοιπόν ότι το μνημείο ήταν παραγγελία του Μεγάλου Αλεξάνδρου για τον αδελφικό του φίλο Ηφαιστίωνα! Σε τέσσερα σημεία του μνημείου υπάρχει το μονόγραμμα του Ηφαιστίωνα και μάλιστα ένα από αυτά βρίσκεται στον χώρο του τάφου.

«Υπάρχουν τρεις επιγραφές που αποτελούν συμβόλαια έργου του ταφικού μνημείου. Οι επιγραφές γράφουν: "παρέλαβον" και έχουν το μονόγραμμα του Ηφαιστίωνα» είπε η Κατερίνα Περιστέρη, παρουσιάζοντας μία από τις επιγραφές. «Αυτό δηλώνει ότι πρόκειται για συμβόλαιο κατασκευής έργου και πλούσια εργολαβία» τόνισε.

Το μνημείο δημιούργησε ο κορυφαίος αρχιτέκτονας της εποχής, Δεινοκράτης, ενώ τονίστηκε ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ότι το μνημείο είναι της ελληνιστικής εποχής, σύμφωνα με την κ.Περιστέρη.

Επίσης αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια των ανασκαφών βρέθηκαν νομίσματα σε καλή κατάσταση, όπως για παράδειγμα του Αλέξανδρου και του Κασσάνδρου. Ωστόσο σημείωσε ότι τα περισσότερα νομίσματα που βρέθηκαν είναι καμένα ή κατεστραμμένα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top