Σαίξπηρ: «Μαυραγορίτης και φοροφυγάς»!

Αυτό παρουσιάζει νέα έρευνα Πανεπιστημίου της Ουαλίας

Σαίξπηρ: «Μαυραγορίτης και φοροφυγάς»!

​Μια πλευρά εντελώς διαφορετική από αυτή που γνωρίζουμε για το θεατρικό συγγραφέα Ουίλιαμ Σαίξπηρ, παρουσιάζει νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Αμπερίστγουιθ στην Ουαλία.

Σύμφωνα μ’ αυτήν, ο Σαίξπηρ ήταν μαυραγορίτης και φοροφυγάς! Ακόμη, προσθέτει πως σε περιόδους που υπήρχε έλλειψη τροφίμων, ο Σαίξπηρ μάζευε σιτηρά, βύνη και κριθάρι και τα ξαναπουλούσε πιο ακριβά σε γείτονές του και σε ντόπιους εμπόρους, για μια περίοδο…. 15 ετών!

Ο Σαίξπηρ κατηγορήθηκε για συγκέντρωση τροφίμων σε περίοδο έλλειψης τροφής το 1598, ενώ παραλίγο να μπει φυλακή για φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με την έρευνα, ο Σαίξπηρ κυνηγούσε αυτούς που δεν τον πλήρωναν για τα προϊόντ��.

Ακόμη, η έρευνα εξέτασε πως η πείνα και η τροφή αποτυπώνονται στο έργο του Σαίξπηρ, όπως στον «Κοριολανό», που βλέπουμε έναν λιμό που προκαλούν και εκμεταλλεύονται οι πλούσιοι έμποροι και οι πολιτικοί. Το έργο γράφτηκε το 1607, στη διάρκεια εξεγέρσεων με αίτημα την τροφή.

Άλλωστε, έντονες είναι οι εικόνες των καρπών στο έργο του Σαίξπηρ, πολύ παραστατικός ο τρόπος με τον οποίο περιγράφει την καλλιέργεια των καρπών, τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής και τα προβλήματα εφοδιασμού τροφίμων.
Τα συμπεράσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε διάλεξη τον Μάιο.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top