Έκθεση με 450 αρχαιολογικά εκθέματα για το «Μέγα Αλέξανδρο»

Στον εκθεσιακό χώρο Λοκσούπεν της πόλης Ρόσενχαιμ Βαυαρίας

Έκθεση με 450 αρχαιολογικά εκθέματα για το «Μέγα Αλέξανδρο»
Έκθεση με 450 εκθέματα για την οποία συνεργάστηκαν 42 Μουσεία και με τίτλο «Μέγας Αλέξανδρος» , παρουσιάζεται ως τις 3 Νοεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο Λοκσούπεν της πόλης Ρόσε��χαιμ Βαυαρίας.
Η έκθεση αφορά στη ζωή και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και διοργανώνεται από το Αρχαιολογικό Μουσείο Μονάχου, σε συνεργασία με τη Γλυπτοθήκη Μονάχου, τα Μουσεία Λούβρου, Λονδίνου, Βερολίνου, Βιέννης Οξφόρδης, Άμστερνταμ, Βρυξελλών, Αμβούργου, Βασιλείας, Νεάπολης μαζί με άλλα 31 Μουσεία.
Μεγάλοι παραστατικοί χάρτες και πίνακες της πορείας του μεγάλου στρατηλάτη, αντικείμενα της καθημερινής ζωής του, σκηνική περιγραφή των πολεμικών επιχειρήσεων αποδίδουν με μοναδικό τρόπο το μεγαλειώδες όραμα του Μακεδόνα να ενώσει την Ανατολή με τη Δύση.
Ο Μέγας Αλέξανδρος διήνυσε 23.500 χιλιόμετρα μέσα σε έντεκα χρόνια, με 40. 000 στρατιώτες, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στη Βαβυλώνα τον Ιούνιο 323 π.Χ. σε ηλικία 33 ετών.
Στον συνοδευτικό τόμο της έκθεσης, 303 σελίδων, περιγράφουν ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας κ. Σεεχόφερ, ο βαυαρός Υπουργός Επιστημών, Ερεύνης και Τέχνης κ. Χόιμπις, η πρώτη Δήμαρχος της πόλης Ρόσενχαιμ κ. Μπάουερ και 21 καθηγητές Πανεπιστημίως, όλες τις πτυχές της προσωπικότητας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top