Ευρωπαϊκό βραβείο αστυνομικής λογοτεχνίας στον Πέτρο Μάρκαρη

Στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της Δυτικής Ευρώπης

Ευρωπαϊκό βραβείο αστυνομικής λογοτεχνίας στον Πέτρο Μάρκαρη
​Ο Έλληνας λογοτέχνης Πέτρος Μάρκαρης τιμήθηκε με το βραβείο «Quais du Polar Festival 2013», για το αστυνομικό του μυθιστόρημα «European Crime Fiction Jury».
Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεστιβάλ αστυνομικής λογοτεχνίας στη Δυτική Ευρώπη, το οποίο διεξήχθη στις 29 Μαρτίου στη Λυών της Γαλλίας.
Ο συγγραφέας είναι γνωστός στο δυτικοευρωπαϊκό κοινό και συμμετέχει συχνά στις εκδηλώσεις που κάνει η κοινότητα των αστυνομικών συγγραφέων.
Το Φεστιβάλ τίμησε, επίσης, την 93άχρονη Π. Ντ. Τζέιμς (Φύλις Ντόροθι Τζέιμς) απονέμοντάς της το Μετάλλιο Τιμής της πόλης. Η Τζέιμς θεωρείται η σημαντικότερη σύγχρονη βρετανίδα συγγραφέας αστυνομικών βιβλίων. Το 2000, στα ογδοηκοστά της γενέθλια, χρίστηκε Βαρόνη του Χόλαντ Παρκ, ως επιβράβευση της προσφοράς της στα βρετανικά γράμματα.
Στο « Quais du Polar festival 2013» έλαβαν μέρος πολλά γνωστά ονόματα από τον συγγραφικό χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας όπως οι Χένινγκ Μάνκελ, Χάρλαν Γκόμπεν, Ρασίντ Σαντάκι, Τζον Μπάρντετ, Νόρμαν Σπίνραντ, Μπέρναντ Γουέρμπερ.
Ο Πέτρος Μάρκαρης γεννήθηκε στην Πόλη την πρωτοχρονιά του 1937. Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε μόνιμα το 1964. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες και δούλεψε για πολλά χρόνια ως στέλεχος επιχειρήσεων.
Από το 1976 εργάζεται ως ελεύθερος συγγραφέας. Στο θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1965 με το έργο του «Η Ιστορία του Αλή Ρέτζο». Ακολούθησαν τα έργα «Το Έπος του Βασιλιά Υμπύ» (1972), «Οι Φιλοξενούμενοι» (1981), «Όπως και τ’ Άλογα» (1986) και το τηλεοπτικό έργο «Τυχαίο Πάθος» (1988). Ασχολήθηκε συστηματικά με τη μετάφραση, κυρίως έργων του Μπρεχτ αλλά και των Πέτερ Βάις, Γκρέοργκ Μπύχνερ, Φρανκ Βέντεκιντ , Άρτουρ Σνίτσλερ και Φραντς Ξαβέρ Κράιτς.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top