«Έφυγε» από τη ζωή, ο κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας, Βύρων Μακρίδης

Σε πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του και το θέατρο

«Έφυγε» από τη ζωή, ο κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας, Βύρων Μακρίδης

Στο πένθος βυθίστηκε η θεατρική οικογένεια, με την είδηση του θανάτου, του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα, Βύρωνα Μακρίδη.

Μια από τις πιο κωμικές και οξυδερκείς πένες του ελληνικού θεάτρου, ο Βύρων Μακρίδης άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ του Σαββάτου, σε ηλικία 76 ετών στον Ευαγγελισμό, όπου και νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες, με νεφρική ανεπάρκεια.

Ο Βύρων Μακρίδης είχε δύο γιους, τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή Μίλτο Μακρίδη και τον μουσικό και συνθέτη Ηλία Μακρίδη, από τον γάμο του με τη δημοσιογράφο Πηγή Περσιάδου. Δεύτερη σύζυγός του ήταν η ηθοποιός Γιούλη Σταμουλάκη.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΒΥΡΩΝ ΜΑΚΡΙΔΗΣ:

Γεννήθηκε στο Κάιρο το 1937. Συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες, αλλά πέρα από τη δημοσιογραφική του ιδιότητα, ο ταλέντο του στη συγγραφή ήταν αυτό που τον έκανε γνωστό στο πανελλήνιο, μιας και είχε γράψει περισσότερες από 120 θεατρικές κωμωδίες και επιθεωρήσεις. Συνολικά, υπηρέτησε το θέατρο για πάνω από τρεις δεκαετίες και σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές του εμπορικού και του μουσικού θεάτρου αλλά και της κωμωδίας και της επιθεώρησης έχουν παίξει σε έργα του.

Μερικά από τα πιο γνωστά έργα του, είναι τα:

«Χαίρε Αντρέα.. Καραντρέα», «Είπα ξείπα και μαύρη τρύπα», «Και μαζί και μόνος», «Πόσα κεράκια έχει η τούρτα;», «Άρμεγε ευρώ και κούρευε συντάξεις», «Και ο Σημίτης θέλει το Γερμανό του», «Σκάει νύφη... ΣΚΑΪ γαμπρός», το μιούζικαλ "Μαντάμ Ορτάνς" με τη Μαρία Αλιφέρη και πολλά άλλα.

Στα κινηματογραφικά σενάρια που έχει γράψει συγκαταλέγονται και τα «5.000 ψέματα» (Μακρίδης/Φιλιππούλης) και «Ο τελευταίος άντρας». Τέλος εμφανίζεται και ως στιχουργός σε δύο τραγούδια που έχει ερμηνεύσει ο Γιώργος Ζαμπέτας.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top