Εξαφανίσεις παιδιών που χάθηκαν στην Ελλάδα και δε βρέθηκαν ποτέ...

Πέρασαν χρόνια και δεν έμαθε ποτέ κανείς τι απέγιναν

Η μητέρα του Άλεξ μετά από 17 χρόνια περιμένει ακόμα μια απάντηση για τον γιο της / Βίντεο αρχείου Open 

Αναπάντητα ερωτήματα, ενδείξεις, στοιχεία… χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Παιδιά των οποίων τα ίχνη χάθηκαν αναπάντεχα και δεν εντοπίστηκαν ποτέ ξανά. Το μυστήριο δεν έχει λυθεί μέχρι και σήμερα, ενώ οι οικογένειες τους δεν έμαθαν ποτέ τι απέγιναν...

Κηφισιά: Κουκουλοφόρος άρπαξε 6χρονο μέσα από το σπίτι του

Το star.gr κάνει μια αναδρομή σε μερικές από τις πιο συγκλονιστικές εξαφανίσεις στην Ελλάδα.

Στην Ευρώπη εξαφανίζεται ένα παιδί ανά δύο λεπτά!

Άννα Τριανταφυλλίδη: Εξαφανίστηκε στη Λακωνία από την παραλία όπου έπαιζε

Η Άννα Τριανταφυλλίδη εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 19 Αυγούστου 1981, σε ηλικία 2,5 ετών. Βρισκόταν στην παραλία Αγία Βαρβάρα στο Σκουτάρι Λακωνίας κι έπαιζε. Όταν η μητέρα της την αναζήτησε, δεν τη βρήκε πουθενά. Η αστυνομία και η οικογένειά της «χτένισαν» την περιοχή χωρίς να βρουν ίχνος του μικρού κοριτσιού.

Από ψηφιακή ανάλυση πως θα ήταν η Άννα Τριανταφυλλίδη

Τα πλησιέστερα σενάρια είναι το παιδί να έπεσε θύμα απαγωγής ή κάποιος οδηγός να το χτύπησε κατά λάθος και να πέταξε το πτώμα του σε απόκρημνη περιοχή της Μάνης. Η εξαφάνιση της Άννας ήταν η πρώτη που απασχόλησε τον τύπο της εποχής. 

Νεκτάριος Κορδός: Ξέφυγε της προσοχής των γονιών στη Μεσσηνία – Μπήκε σε αυτοκίνητο και δεν τον ξαναείδαν

Ο 7χρονος Νεκτάριος Κορδός χάθηκε στις 14 Αυγούστου 1989 από το χωριό Κάτω Αμπελόκηποι Μεσσηνίας. Την ημέρα της εξαφάνισής του είχε πάει στα κτήματα της οικογένειας και κάποια στιγμή ξέφυγε της προσοχής τους. Βγήκε στον δρόμο. Κάποιοι είδαν το παιδί στα πίσω καθίσματα ενός μεγάλου αυτοκινήτου να τους χαιρετά. Από τότε αγνοείται.

Ο Νεκτάριος ήταν το τρίτο παιδί της οικογένειας. Ο πατέρας του πέθανε περιμένοντας να δει ξανά το παιδί του. 

Άλεξ Μεσχισβίλι: Η συμμορία των ανηλίκων, το bullying και η καταδίκη για τη δολοφονία του 11χρονου

Η υπόθεση του μικρού Άλεξ είναι από αυτές που πάγωσαν την κοινή γνώμη. Η μητέρα του έκανε απέλπιδες προσπάθειες για τον εντοπισμό του 11χρονου γιου της. 

O 11χρονος Άλεξ Μεσχισβίλι

Ο μαθητής από τη Γεωργία ζούσε με τη μητέρα και τον πατριό του στη Βέροια. Εξαφανίστηκε, μετά την προπόνηση μπάσκετ, στην περιοχή Ελιάς – Ανοίξεως. Εκεί τον είδαν για τελευταία φορά φίλοι και συμμαθητές του.

Υπόθεση Άλεξ: Ένα κρυμμένο μυστικό είναι θαμμένο στο νεκροταφείο της Ραψομανίκης

Μια συμμορία πέντε ανηλίκων, -δύο Ελλήνων, ενός Αλβανού, ενός Ρουμάνου κι ένας Βορειοηπειρώτη -καταδικάστηκε για την εξαφάνιση και τη δολοφονία του Άλεξ, στους οποίους επιβλήθηκαν αναμορφωτικά μέτρα. Καταδικάστηκε, επίσης, και ο παππούς των δύο Ελληνόπουλων για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία. 

Σαν σήμερα εξαφανίστηκε o 11χρονος Άλεξ- Ο πρώτος θάνατος στην Ελλάδα λόγω bullying

Η εξαφάνισή του ήταν η αιτία να υλοποιηθεί το πρόγραμμα Amber Alert Hellas, με συνεργασία του Χαμόγελου του Παιδιού και της Αστυνομίας. Η σορός του όμως δε βρέθηκε ποτέ.

Μπεν Νίνταμ: 32 χρόνια μετά, η οικογένειά του ακόμη τον αναζητά

Εξαφάνιση μικρού Μπεν: Δεν είναι δικό του το DNA στο παιχνίδι

Ανατριχιαστική είναι και η υπόθεση του μικρού Μπεν. Όταν χάθηκε, στις 24 Ιουλίου του 1991, ήταν μόλις 21 μηνών. Η μητέρα βρισκόταν στη δουλειά της. Το ξανθό αγόρι ήταν με τον παππού και τη γιαγιά του σε αγροτική κατοικία στο ορεινό χωριό Ηρακλής της Κω.

Ο 21 μηνών Μπεν

Μπαινόβγαινε στο σπίτι, όταν κάποια στιγμή απλώς χάθηκε. Η οικογένειά του, 32 χρόνια μετά, εξακολουθεί να τον αναζητά. Ισχυρή ήταν η φημολογία ότι το παιδί ενδέχεται να αρπάχθηκε από ρομά.

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία στην υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν

Έρευνες για τον εντοπισμό του Μπεν στην Κω

Η οικογένειά του δεν έπαψε να τον αναζητά.

Γιώργος Παρασκευόπουλος: Πήγε να γεμίσει τα παγούρια του νερό... και δεν ξαναβρέθηκε ποτέ

Ο 10χρονος Γιώργος Παρασκευόπουλος εξαφανίστηκε από το χωριό Δήμητρα Γορτυνίας, τον Ιούνιο του 1992. Βρισκόταν με τον παππού του, ο οποίος έβοσκε πρόβατα στο βουνό του χωριού. Ο παππούς άφησε τον μικρό στην πηγή να γεμίσει τα δύο παγούρια του και πήγε στο κοπάδι. Όταν γύρισε, το αγόρι δεν ήταν πουθενά.

 

Υπέθεσε ότι ο 10χρονος θα επέστρεψε στο χωριό και δεν ειδοποίησε κανέναν. Η εξαφάνιση του παιδιού έγινε γνωστή το επόμενο βράδυ. Τα παγούρια του βρέθηκαν λίγες ημέρες αργότερα σε δύσβατο μέρος του βουνού. 

Ρεκόρ εξαφανίσεων ανηλίκων - Κάθε δύο ημέρες χάνεται ένα παιδί στην Ελλάδα

Το πόσο μεγάλες διαστάσεις έχει αποκτήσει το φαινόμενο των εξαφανίσεων παιδιών -και- στην Ελλάδα καταδεικνύει η εκρηκτική αύξηση που καταγράφεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Χαμόγελου», τη χρονιά που πέρασε καταγράφηκε αύξηση 74% στα περιστατικά εξαφανίσεων παιδιών και εφήβων.

Στην Ελλάδα, το 2022, το «Χαμόγελο» χειρίστηκε 199 υποθέσεις εξαφάνισης παιδιών. Από αυτά, βρέθηκαν τα 163. Οι αριθμοί είναι ανησυχητικοί, ιδιαίτερα αν σκεφτούμε ότι το πρόβλημα λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις πανευρωπαϊκά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top