Μίντλετον: Οι θεωρίες συνωμοσίας για το βίντεο - Τι λένε Getty και BBC

«Το βίντεο της Κέιτ Μίντλετον ήταν ψεύτικο», λένε χρήστες

Η ανακοίνωση από την Κέιτ Μίντλετον ότι πάσχει από καρκίνο (video Star)  

Νέες θεωρίες συνωμοσίας πυροδοτήθηκαν μετά από ένα σημείωμα του πρακτορείου Getty που συνόδευε το βίντεο με το οποίο η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε στον βρετανικό λαό ότι πάσχει από καρκίνο.

Κέιτ Μίντλετον: Η έκπληξη στον γιο της, Λούις, για τα γενέθλιά του!

Το συγκινητικό βίντεο της πριγκίπισσας προκάλεσε σοκ στους Βρετανούς, έβαλε, όμως, ένα τέλος στη θύελλα που είχε ξεσπάσει μετά από τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Φάνηκε, μάλιστα, ότι όλοι σεβάστηκαν την έκκλησή της για σεβασμό στην ιδιωτικότητά της, όσο θα επικεντρώνεται στη θεραπεία της και την ηρεμία των τριών παιδιών της. 

 

 

Μέχρι που ένα σημείωμα του Getty ήρθε και άναψε και πάλι φωτιές. Το πρακτορείο ανέφερε στο εν λόγω βίντεο ότι «αυτό το απόσπασμα βίντεο παρασχέθηκε από έναν τρίτο οργανισμό και ενδέχεται να μη συμμορφώνεται με τη συντακτική πολιτική του Getty Images».

Ουίλιαμ - Χάρι: «Έσπασε» ο πάγος μετά τη διάγνωση της Kέιτ με καρκίνο;

«Φυσικά το βίντεο της Κέιτ Μίντλετον ήταν ψεύτικο. Το σημείωμα του Getty υποδηλώνει ότι το βίντεο δεν ήταν πραγματικό», έγραψε χρήστης στο Χ και ακολούθησαν ακόμα περισσότεροι. 

Κέιτ Μίντλετον 1

Το πρακτορείο αναγκάστηκε να εξηγήσει γιατί πρόσθεσε το συγκεκριμένο σημείωμα συντάκτη. Όπως είπε, ο τρόπος με τον οποίο επισημάνθηκε το βίντεο είναι μια συνήθης πρακτική για περιεχόμενο που παραδόθηκε από τρίτους, σε αυτή την περίπτωση το Παλάτι του Κένσινγκτον.

Κέιτ Μίντλετον: Γιατί αναγκάστηκε να αποκαλύψει ότι πάσχει από καρκίνο

Το παλάτι του Κένσιγκτον αποκάλυψε ότι το βίντεο της Κέιτ Μίντλετον κατέγραψαν τα στούντιο του BBC και το BBC με τη σειρά του επιβεβαίωσε το παλάτι. 

Κέιτ Μίντλετον 2

Αποκάλυψη για την Κέιτ Μίντλετον: «Πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

«Τα BBC Studios γύρισαν ένα μήνυμα από την πριγκίπισσα της Ουαλίας στο Winsdsor αυτή την εβδομάδα. Θα θέλαμε να ευχηθούμε στην Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ταχεία ανάρρωση», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.

Κέιτ Μίντλετον: Νέο γαϊτανάκι φημών

Αρκετοί είναι εκείνοι που διαδίδουν ότι το βίντεο της Κέιτ Μίντλετον έχει δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη. Για να αποδείξουν, μάλιστα, τα λεγόμενά τους αναδημοσιεύουν το βίντεο με το πρόσωπο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και της Μέγκαν Μαρκλ στη θέση του προσώπου της πριγκίπισσας της Ουαλίας

Κέιτ Μίντλετον: Παγκόσμιο σοκ με την αποκάλυψη της ότι πάσχει από καρκίνο

O Quassim Cassam, καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Warwick και ειδικός στις θεωρίες συνωμοσίας, επισήμανε πως είναι σύνηθες τέτοιες θεωρίες να τροφοδοτούνται από στοιχεία που στην πραγματικότητα τις διαψεύδουν.

Κέιτ Μίντλετον 3

«Δεν μπορούν να τις σταματήσουν επειδή τα στοιχεία εναντίον τους αντιμετωπίζονται ως μέρος της συνωμοσίας. Γι’ αυτό είναι τόσο ανθεκτικά» εξήγησε χαρακτηριστικά στο Birmingham Live.

Κέιτ Μίντλετον: «Το παλάτι είπε ψέματα για τον καρκίνο της πριγκίπισσας»

H Whitney Phillips, επίκουρη καθηγήτρια ψηφιακών πλατφορμών και ηθικής στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σημείωσε πως ορισμένοι χρήστες μπορεί να διαδίδουν αυτές τις θεωρίες στα social media απλώς για διασκέδαση.

Κέιτ Μίντλετον: Έγραψε η ίδια το μήνυμά της – Γιατί το έκανε τώρα

«Το είδος της ανεξέλεγκτης εικασίας που συνοδεύει αυτού του είδους τις θεωρίες μπορεί επίσης να είναι διασκεδαστικό μυστήριο ή απόσπαση της προσοχής από τους συμμετέχοντες, χωρίς ιδιαίτερη σημασία ή οποιαδήποτε σημασία για τη βλάβη ή την αγωνία που μπορεί να προκαλέσει αυτό το είδος της εικασίας στους ανθρώπους που εμπλέκονται στις θεωρίες συνωμοσίας» επισήμανε χαρακτηριστικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top