Συγκίνηση: Μωρό που σώθηκε πιπιλάει το δάχτυλο του Έλληνα διασώστη

Ρεκόρ επιβίωσης των μικρών ηρώων κάτω από τα συντρίμμια στην Τουρκία

Ρίγη συγκίνησης έχει προκαλέσει το πλάνο ενός μωρού που πιπιλάει το δάχτυλο ενός Έλληνα διασώστη, που το έχει στην αγκαλιά του.

Το βρέφος βρισκόταν δύο μέρες στο κρύο και στα συντρίμμια και είναι η πρώτη στιγμή που νιώθει ασφάλεια και ζεστασιά, προκαλώντας – έστω για λίγο – χαμόγελα χαράς σε όσους καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρουν ζωντανούς ανθρώπους μέσα στα χαλάσματα.

Σεισμός Τουρκία: Καρέ καρέ η διάσωση της Αϊρίν από τους διασώστες της ΕΜΑΚ

Όπως έγραφε η λεζάντα του βίντεο στα τουρκικά, «ευχαριστούμε για το θαύμα που ήρθε μετά από 40 ώρες». Κάθε παιδί που βγάζουν οι διασώστες από τα συντρίμμια είναι σαν δικό τους παιδί.

Σεισμός Τουρκία: Η Άγκυρα αποδέχτηκε βοήθεια και από την Κύπρο

Οι μικροί ήρωες, που βγαίνουν νικητές στη μάχη για τη ζωή μέσα από τα συντρίμμια στην Τουρκία, είναι φάροι ελπίδας μετά την συνταρακτική καταστροφή από τον σεισμό με τους χιλιάδες νεκρούς.

Οι μικροί ήρωες, που βγαίνουν νικητές στη μάχη για τη ζωή μέσα από τα συντρίμμια, είναι φάροι ελπίδας  / AP - Hussein Malla

Οι μικροί ήρωες, που βγαίνουν νικητές στη μάχη για τη ζωή μέσα από τα συντρίμμια, είναι φάροι ελπίδας  / AP - Hussein Malla

Μια μάνα με το μωρό της άντεξαν 55 ολόκληρες ώρες κάτω από τα ερείπια στο Γκαζιάντεπ. Το βρέφος χρειάστηκε οξυγόνο και τα σωστικά συνεργεία έκαναν ό,τι μπορούσαν για το μωρό και τη μητέρα του.

Σεισμός Τουρκία: Γέμισαν πτώματα οι δρόμοι, τα πάρκινγκ και τα γήπεδα

Ένας μικρό παιδί, μόλις ενάμιση έτους, η Μακάλ, ανασύρθηκε ζωντανό, μετά από 56 ώρες. Το σπίτι της ήταν στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας, η οποία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Ο πατέρας της, λυτρωμένος, ξέσπασε σε κλάματα όταν η κορούλα του βγήκε ζωντανή από τα χαλάσματα.

«Κρυώνω πολύ μπαμπά, τα χέρια μου έχουν γίνει άσπρα». Αυτό είπε το αγοράκι 5 ετών στον πατέρα του, όταν βγήκε ζωντανός από τα ερείπια μετά από 48 ώρες.

Με χαμόγελο, εξάλλου, ανασύρθηκε ζωντανός ο 8χρονος Γιγκίτ Κακμάκ, βγαίνοντας από τα συντρίμμια μετά από 52 ώρες.

Σεισμός: Ο πατέρας του έσωσε τον Ανδρέα κι εκείνος επιχειρεί στην Τουρκία

Δύο ημέρες κρατήθηκαν ζωντανοί η Φατμά Τανίκ και το αγοράκι της κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού τους. Άντεξαν στους μείον πέντε βαθμούς Κελσίου, μέχρι να τους εντοπίσουν οι διασώστες.

Σεισμός Τουρκία: Έλληνες εθελοντές αναχωρούν για τη γειτονική χώρα

Έντονη συγκίνηση προκάλεσε ο τρομαγμένος Μοχάμεντ, ο οποίος βρίσκεται 44 ώρες κάτω από τα ερείπια στην παγωμένη Αντιόχεια, χωρίς φαγητό και νερό. Οι διασώστες του έδιναν νερό με το καπάκι για να κρατηθεί ζωντανός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top