Σεισμός Τουρκία: Καρέ καρέ η διάσωση της Αϊρίν από τους διασώστες της ΕΜΑΚ

Νεκροί ανασύρθηκαν μια μητέρα αγκαλιά με το μωρό της

Η κάμερα του Star και η απεσταλμένη στην Τουρκία Κατερίνα Ρίστα κατέγραψαν καρέ καρέ τη διάσωση νεαρής Τουρκάλας από τα ΕΜΑΚ / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο αγώνας των Ελλήνων διασωστών στις περιοχές που επλήγησαν από τους φονικούς σεισμούς των 7,9 και 7,7 Ρίχτερ έχει συγκινήσει τους Τούρκους πολίτες και έχει σκορπίσει περηφάνια στους Έλληνες. Η ΕΜΑΚ κατάφερε να διασώσει ακόμα μια νεαρή Τουρκάλα μέσα από τα ερείπια που παρέμενε εγκλωβισμένη για ώρες.

Σεισμός Τουρκία: Γέμισαν πτώματα οι δρόμοι, τα πάρκινγκ και τα γήπεδα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση διάσωσης νεαρής από την ομάδα της ΕΜΑΚ στην πόλη Χατάι της Τουρκίας. Ύστερα από επιχείρηση που διήρκησε πάνω από έξι ώρες, οι Έλληνες διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν την Αϊρίν, η οποία είχε εγκλωβιστεί κάτω από τσιμεντένιο δοκάρι.

Σεισμός Τουρκία: Έλληνες εθελοντές αναχωρούν για τη γειτονική χώρα

Σεισμός Τουρκία: Καρέ καρέ η διάσωση νεαρής Τουρκάλας από την ΕΜΑΚ

Αυτό που προκαλεί ανατριχίλα είναι ότι η νεαρή κοπέλα όλες αυτές τις ώρες της διάσωσης παρακαλούσε να της κόψουν το πόδι προκειμένου να βγει από τα συντρίμμια. Κάτι τέτοιο φυσικά δε συνέβη και το κορίτσι βγήκε αλώβητο. 

Οι Έλληνες άνδρες της ΕΜΑΚ, είχαν ακούσει τη φωνή της κατά τη διάρκεια της έρευνας στα ερείπια του συγκεκριμένου κτιρίου και με πραγματική αυτοθυσία, καθώς κατά την διάρκεια της επιχείρησης έγιναν και δύο ισχυροί μετασεισμοί, κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο, όπου αρχικά πίστεψαν ότι ζωντανό ήταν ένα μικρό παιδί που ήταν κάτω από σώμα της άψυχης μητέρας του.

Σεισμός Τουρκία: Η στιγμή της διάσωσης της Αϊρίν

Η Αϊρίν ζητούσε από τους διασώστες να της κόψουν το πόδι προκειμένου να την απεγκλωβίσουν / Φωτογραφία Star

Τελικά διαπιστώθηκε ότι το παιδάκι ήταν δυστυχώς χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ η φωνή ήταν της νεαρής κοπέλας, της Αϊρίν, που βρισκόταν παγιδευμένη κάτω από ένα τσιμεντένιο δοκάρι, πίσω από τους άλλους δύο νεκρούς.

Οι Έλληνες διασώστες έφτασαν κοντά της και για ώρες της κρατούσαν το χέρι και της έδιναν κουράγιο. Ταυτόχρονα προσπαθούσαν να κόψουν σιγά σιγά το δοκάρι, ενώ προχώρησαν στην μακάβρια ενέργεια να απομακρύνουν το άψυχο σώμα του παιδιού για να ανοίξουν χώρο.

Σεισμός Τουρκία: Πόσα άτομα έχει διασώσει η ελληνική ΕΜΑΚ

Η ΕΜΑΚ επιχειρεί από τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Φεβρουαρίου 2023, στην Επαρχία Χάταϊ (Hatay), βόρεια της πόλης της Αντιόχειας στην Τουρκία. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, από την έναρξη των επιχειρήσεων και μέχρι αυτή την ώρα έχουν απεγκλωβιστεί ζωντανά πέντε (5) άτομα ως κάτωθι:

  • ένας (1) άνδρας 50 ετών περίπου (07-02-2023)
  • ένα (1) ανήλικο κορίτσι 9 ετών περίπου (07-02-2023)
  • ένα (1) ανήλικο κορίτσι 7 ετών περίπου (07-02-2023)
  • ένα (1) αγόρι 17 ετών περίπου (08-02-2023) και
  • μια (1) γυναίκα 20 ετών περίπου (08-02-2023)

Ακόμα, έχουν ανασυρθεί χωρίς αισθήσεις πέντε (5) άτομα ως κάτωθι:

  • ένα (1) ανήλικο κορίτσι τριών ετών περίπου (07-02-2023)
  • ένας (1) άνδρας 40 ετών περίπου (08-02-2023)
  • ένα (1) αγόρι 17 ετών περίπου (08-02-2023)
  • ένα (1) βρέφος τεσσάρων μηνών περίπου (08-02-2023) και
  • μία (1) γυναίκα 30 ετών περίπου (08-02-2023)
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top