Σεισμός Τουρκία: Η Άγκυρα αποδέχτηκε βοήθεια και από την Κύπρο

Αναχώρησε και δεύτερη ομάδα της ελληνικής ΕΜΑΚ

Τραγωδία δίχως τέλος στην Τουρκία και τη Συρία μετά τον φονικό σεισμό / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

«Ναι» στην προσφορά της Κύπρου για αποστολή βοήθειας στην σεισμόπληκτη Τουρκία είπε η Άγκυρα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε προ ολίγου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι η προσφορά της Κύπρου για αποστολή ομάδας διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία.

Σεισμός Τουρκία: Γέμισαν πτώματα οι δρόμοι, τα πάρκινγκ και τα γήπεδα

Την σχετική πληροφορία έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου.

Σημειώνεται ότι την άμεση ετοιμότητά της είχε εκφράσει η Κύπρος για να συνδράμει στις προσπάθειες διάσωσης μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, ωστόσο η τουρκική πλευρά δεν είχε αποδεχτεί τη βοήθεια για ομάδα διάσωσης ελαφρού τύπου.

Σεισμός: Ο πατέρας του έσωσε τον Ανδρέα κι εκείνος επιχειρεί στην Τουρκία

Σύμφωνα με το κυπριακό ΥΠΕΞ, η εν λόγω προσφορά απορρίφθηκε, καθώς οι ανάγκες, απαιτούσαν την άμεση αποστολή βαρέου τύπου εξειδικευμένων ομάδων διάσωσης.

Αναχώρησε και δεύτερη ομάδα της ελληνικής ΕΜΑΚ

Αναχώρησε λίγο πριν τις 19.00 η δεύτερη ομάδα της ΕΜΑΚ από Θεσσαλονίκη, που θα ενισχύσει την ελληνική αποστολή στην πόλη Χατάι της Τουρκίας, όπου επιχειρεί για την ανάσυρση εγκλωβισμένων από τα ερείπια των κτιρίων.

Σεισμός: Η Ελλάδα στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια και στη Συρία

Σημειώνεται ότι η ομάδα της Β' ΕΜΑΚ είχε αναχωρήσει το μεσημέρι από τη Θεσσαλονίκη με στρατιωτικό αεροσκάφος C 130, το οποίο όμως παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα και επέστρεψε στην Ελευσίνα. Η ομάδα αναχώρησε τελικά με άλλο στρατιωτικό αεροσκάφος που θα προσγειωθεί στα Άδανα.

Σεισμός Τουρκία: Έλληνες εθελοντές αναχωρούν για τη γειτονική χώρα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top