Σεισμός: Η Ελλάδα στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια και στη Συρία

Αποστολή με φάρμακα, κουβέρτες, σκηνές και αναλώσιμα θα αναχωρήσει άμεσα

Συγκλονιστικές εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης της ελληνικής ΕΜΑΚ κάτω από τα συντρίμμια στην Τουρκία

Ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και στη Συρία, όπου επίσης έχει συντελεστεί βιβλική καταστροφή από τον φονικό σεισμό, ετοιμάζεται να αναχωρήσει άμεσα, καθώς πριν από λίγο ενεργοποιήθηκε από τη Συρία το σχετικό αίτημα προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Σεισμός Συρία: Βρέφος ήταν ενωμένο με τον ομφάλιο λώρο της νεκρής μητέρας

Μετά την υποβολή του αιτήματος από τη Συρία, η Ελλάδα προχωράει με γρήγορο ρυθμό στην αποστολή βοήθειας, σε συνεργασία και συντονισμό με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Η βοήθεια συνίσταται στην αποστολή φαρμάκων, σκηνών, κουβερτών, ιατρικού υλικού κι άλλων αναλώσιμων για τη στήριξη και περίθαλψη των ανθρώπων που έχουν μείνει άστεγοι και χρήζουν άμεσης συνδρομής, σύμφωνα με το αίτημα που έχει ενεργοποιήσει η Συρία.

Παιδιά και κάτοικοι στο Χαλέπι μεταφέρουν ό,τι έχει απομείνει από έπιπλα και οικιακό εξοπλισμό μετά τον φονικό σεισμό/ ΑΡ

Παιδιά και κάτοικοι στο Χαλέπι μεταφέρουν ό,τι έχει απομείνει από έπιπλα και οικιακό εξοπλισμό μετά τον φονικό σεισμό/ ΑΡ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η Ελλάδα είχε ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες από προχτές για την οργάνωση της αποστολής στην Συρία, ωστόσο, όπως διευκρινίζεται, δεν μπορούσε να προχωρήσει στην κίνηση αυτή, καθώς είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση του αιτήματος για βοήθεια από τη χώρα που έχει πληγεί από την καταστροφή.

Σεισμός Τουρκία: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας είναι το κανάλι μέσω του οποίου τα κράτη - μέλη της ΕΕ μπορούν να διοχετεύσουν συντονισμένα και αποτελεσματικά ανθρωπιστική βοήθεια σε πληγείσες περιοχές, όπως σημείωσε παράγοντας του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top