ΗΠΑ: Αναβάλλει την επίσκεψη στην Κίνα ο Μπλίνκεν

Λόγω των εντάσεων που έχει προκαλέσει κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι!

Ένα κατασκοπευτικό μπαλόνι εμφανίστηκε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ προκαλώντας εντάσεις με την Κίνα - Βίντεο από AP - Chase Doak

Ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες έχει προκαλέσει ένα κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που εντοπίστηκε να πετά στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ. Ως αποτέλεσμα ο Άντονι Μπλίνκεν, Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα αναβάλει το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Κίνα.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι ο Μπλίνκεν θα επιδιώξει να ταξιδέψει στην Κίνα «όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Επιστολή γερουσιαστών στον Μπάιντεν για τα F-16 στην Τουρκία

Η Κίνα εξέφρασε νωρίτερα τη λύπη της για αυτό που αποκάλεσε «μη στρατιωτικό» αερόπλοιο, που παρασύρθηκε στον αμερικανικό εναέριο χώρο, αφού παρεξέκλινε της προβλεπόμενης πορείας του. Το συμβάν πυροδότησε την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ.

κινεζικο μπαλονι

Το κατασκοπευτικό κινεζικό μπαλόνι

«Έχουμε λάβει γνώση της ανακοίνωσης που η ΛΔΚ (Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας) εκφράζει την λύπη της, αλλά η παρουσία αυτού του μπαλονιού στον εναέριο χώρο μας αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση της κυριαρχίας μας, καθώς και του διεθνούς δικαίου και είναι απαράδεκτο που συνέβη κάτι τέτοιο», είπε ο αξιωματούχος σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους.

Ρωσία: Θέλει «παγκόσμια προσοχή» στην επέτειο της εισβολής στην Ουκρανία

«Μετά από διαβουλεύσεις με τους διυπηρεσιακούς εταίρους μας, καθώς και με το Κογκρέσο, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες αυτή τη στιγμή για να ταξιδέψει ο υπουργός Μπλίνκεν στην Κίνα», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top