Ρωσία: «Θα τραβήξουμε την παγκόσμια προσοχή» στην επέτειο του πολέμου

Παγκόσμια ανησυχία για τις 24 Φεβρουαρίου - κλείνει ένας χρόνος πολέμου

Βίντεο από Reuters που καταγράφει βομβαρδισμούς στο Κίεβο

Ανησυχία προκαλεί το μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς πλησιάζει η επέτειος του ενός έτους από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Λαβρόφ είπε πως η Ρωσία σχεδιάζει να επισκιάσει τις εκδηλώσεις που θα οργανωθούν από τη Δύση και τους συμμάχους της υπέρ της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου. 

Πόλεμος Ουκρανία: Την κατάληψη της Σολεντάρ ανακοίνωσε η Ρωσία

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση τόνισε χαρακτηριστικά πως Ρώσοι διπλωμάτες εργάζονται, ώστε να εξασφαλίσουν πως οι εκδηλώσεις που θα προγραμματιστούν από τη Δύση στη Νέα Υόρκη και σε άλλες περιοχές δε θα είναι οι μόνες που θα κερδίσουν την παγκόσμια προσοχή.

Επίσης, ο Λαβρόφ σημείωσε πως η τωρινή κατάσταση θα κάνει τη Ρωσία πιο δυνατή και καλύτερη στην άμυνά της.

Ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksii Reznikov, είπε πως η Ρωσία ετοιμάζει μία μεγάλη επίθεση για την επέτειο του πολέμου. Πιστεύει πως έχουν κινητοποιηθεί στρατεύματα που φτάνουν τις 500.000 και καλεί τη Δύση να στείλει περισσότερα όπλα στη χώρ«α του.

Ο Πούτιν ταπεινώνει δημόσια υπουργό του: «Γιατί χαζολογάς;»

Οι Ρώσοι εθνικοποίησαν ιδιοκτησίες Ουκρανών στην Κριμαία

Την εθνικοποίηση περίπου 500 ιδιοκτησιών στη χερσόνησο της Κριμαίας, ανακοίνωσαν οι διορισμένες από τη Ρωσία αρχές.

Στις ιδιοκτησίες αυτές περιλαμβάνονται ορισμένες που ανήκουν σε υψηλόβαθμους Ουκρανούς πολιτικούς και σε εξέχοντες επιχειρηματίες.

Σε μια δήλωση στο Telegram, ο Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ, πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Κριμαίας, ανέφερε πως το διάταγμα στοχοποιεί "συνεργούς του καθεστώτος του Κιέβου" και πως οι εθνικοποιημένες ιδιοκτησίες περιλαμβάνουν τράπεζες, τουριστικές και αθλητικές υποδομές.

Τι σημαίνει η τοποθέτηση Γκερασίμοφ στη διοίκηση του πολέμου στην Ουκρανία

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε σε κυβερνητικό ιστότοπο της Κριμαίας, ιδιοκτησίες που ανήκουν στον Ουκρανό πρώην πρωθυπουργό Αρσένιι Γιατσενιούκ και στους επιχειρηματίες Ίγκορ Κολομόισκι, Ρινάτ Αχμέτοφ και Σέρχιι Ταρούτα είναι ανάμεσα σε εκείνες που κατασχέθηκαν.

Η Κριμαία, που αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα της Ουκρανίας, τελεί υπό τον έλεγχο της Μόσχας από το 2014, όταν η Ρωσία προσάρτησε μονομερώς τη χερσόνησο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top