Μικρή Μαντλίν: Οι γονείς της έχασαν τη δίκη εναντίον Πορτογάλου ερευνητή

Είχε κάνει σχόλια για εμπλοκή τους στην εξαφάνιση της κόρης τους

Το θρίλερ συνεχίζεται στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν - Βίντεο από Reuters 

Οι γονείς της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν που εξαφανίστηκε το 2007, έχασαν τη δίκη εναντίον του Πορτογάλου πρώην ιδιωτικού ερευνητή Goncalo Amaral σχετικά με τους ισχυρισμούς του τελευταίου για την εμπλοκή τους στην εξαφάνιση.

Ο Amaral είχε υποστηρίξει σε βιβλίο του, σε ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση αλλά και σε συνέντευξή του σε εφημερίδα πως οι γονείς της Μαντλίν είχαν παίξει κάποιο ρόλο στην εξαφάνιση της κόρης τους.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε πως η υπόληψη του ζευγαριού δέχθηκε πλήγματα όταν οι ίδιοι έγιναν και επίσημα ύποπτοι για την εξαφάνιση για ένα μικρό χρονικό διάστημα και όχι από τα σχόλια του κ. Amaral.

Εξαφάνιση Μαντλίν: «Δολοφονήθηκε στην Πορτογαλία» λέει Γερμανός εισαγγελέας

Πριν από τo Δικαστήριο, οι προσφεύγοντες ισχυρίστηκαν ότι υπήρξε παραβίαση του δικαιώματός τους στην υπόληψη και του
δικαιώματος να θεωρούνται αθώοι. Πλέον το ζευγάρι έχει περιθώριο τριών μηνών για να ασκήσει έφεση.

Η μικρή Μαντλίν είχε εξαφανιστεί το 2007, όταν ήταν τριών ετών και κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στη νότια Πορτογαλία. 

Γερμανός παιδόφιλος ο βασικός ύποπτος

Οι πορτογαλικές αρχές είχαν δηλώσει ότι ίσως είχαν βρει νέα αποδεικτικά στοιχεία που ενοχοποιούν τον βασικό ύποπτο για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν, όπως δήλωσε ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ο Γερμανός εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση από το 2020.

Υπόθεση Μαντλίν: «Είμαστε βέβαιοι ότι ο Μπρύκνερ είναι ο δολοφόνος»

Ο Βόλτερς σε συνέντευξή του στο πορτογαλικό τηλεοπτικό κανάλι CMTV, δήλωσε ότι οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι έχουν βρει «κάποια δεδομένα, κάποιες νέες αποδείξεις» και πρόσθεσε ότι «είμαστε βέβαιοι ότι ο Κρίστιαν Μπρύκνερ είναι ο δολοφόνος της Μαντλίν ΜακΚάν.

ύποπτος μαντλίν

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ που κηρύχθηκε ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν

Ο Μπρύκνερ, που έχει καταδικαστεί για κακοποίηση ανηλίκου και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παραμένει φυλακισμένος στη Γερμανία για τον βιασμό μιας γυναίκας στην ίδια περιοχή του Αλγκάρβε όπου εξαφανίστηκε η μικρή το 2007. Τότε η Μαντλίν ήταν τριών ετών. 

Μικρή Μαντλίν: Κι επίσημα ύποπτος ο Γερμανός παιδόφιλος

Πορτογάλος εισαγγελέας κατονόμασε ως ύποπτο τον Μπρύκνερ ενώ ήταν η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά σε «ύποπτο» για την εξαφάνιση του παιδιού αφότου κατηγορήθηκαν οι γονείς της, το 2007, οι οποίοι στη συνέχεια απαλλάχθηκαν.

Ο 45χρονος Μπρύκνερ αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην εξαφάνιση της Μαντλίν. Διατυπώθηκαν κάποιες εικασίες ότι αποδεικτικά στοιχεία βρέθηκαν στο αυτοκινούμενο τροχόσπιτό του. Ο δημοσιογράφος του CMTV ρώτησε τον Βόλτερς αν διαψεύδει αυτές τις πληροφορίες και εκείνος απάντησε: «Δε θέλω να τις διαψεύσω».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top