Μικρή Μαντλίν: Κι επίσημα ύποπτος ο Γερμανός παιδόφιλος

Ανοίγει ο δρόμος για την ανάκρισή του στην Πορτογαλία

Δείτε στο ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» τα στοιχεία για την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν και την εμπλοκή των δύο Ρώσων. (23/10/2020)

Επίσημα ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν κυρήχθηκε ο Γερμανός παιδόφιλος Κρίστιαν Μπρίκνερ. Η υπόθεση παραμένει έτσι άνοιχτη. Οι γονείς ικανοποιήθηκαν από την εξέλιξη αυτή.

Και επίσημα ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν είναι πλέον ο καταδικασμένος Κρίστιαν Μπρίκνερ, σύμφωνα με την εισαγγελία της Πορτογαλίας. 

Μικρή Μαντλίν: «Ο βασικός ύποπτος ίσως να μην έχει σχέση με την υπόθεση»

Ο Μπρίκνερ κρατείται σε φυλακή της Γερμανίας, καθώς καταδικάστηκε για τον βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας το 2005 στην ίδια πόλη από όπου εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν. 

ύποπτος για εξαφάνιση μικρής Μαντλίν

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ που κηρύχθηκε ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν

Το κοριτσάκι ήταν μόλις τριών ετών όταν εξαφανίστηκε από το διαμέρισμα που νοίκιαζε η οικογένεια κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών της στην Praia da Luz τον Μάιο του 2007. 

Υπόθεση Μαντλίν: Νέα στοιχεία κατά του υπόπτου για την απαγωγή της

Οι Πορτογάλοι όρισαν τώρα τον Γερμανό επίσημα ύποπτο γιατί παρήλθαν 15 χρόνια και δεν ήθελαν η υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μανλτίν να μπει στο αρχείο. 

Ο Γερμανός εισαγγελέας, Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, επιβεβαίωσε στο Sky News ότι η εξέλιξη αυτή έγινε για τυπικούς λόγους, ώστε να αποφευχθεί η παραγραφή του εγκλήματος στην Πορτογαλία. 

«Οι νομικοί λόγοι για να καταστεί επίσημα ύποπτος αφορούν στο γεγονός ότι φέρεται να ομολόγησε σε έναν φίλο του ότι είχε αρπάξει τη Μαντλίν. Τα αρχεία κινητών τηλεφώνων τον τοποθετούν στην Praia da Luz τη νύχτα που εξαφανίστηκε», δήλωσε μια πορτογαλική πηγή.

Εξαφάνιση Μαντλίν: Στο μικροσκόπιο των αρχών δύο Ρώσοι - Τα νέα στοιχεία

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ίδιος παρέμεινε σιωπηλός αφού ενημερώθηκε ότι ήταν επίσημα ύποπτος και αρνήθηκε να ανακριθεί. Επισήμως, έχει αρνηθεί ότι εμπλέκεται στην εξαφάνιση της Μαντλίν.

Εξαφάνιση μικρή Μαντλίν: Ανοίγει ο δρόμος για την ανάκριση στην Πορτογαλία

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από επίσημη επιστολή με αίτημα των πορτογαλικών αρχών προς τους Γερμανούς ομολόγους τους. 

Οι γονείς της μικρής Μαντλίν

Οι γονείς της μικρής Μαντλίν

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πιθανή μεταφορά του στο Algarve για επίσημη ανάκριση. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι κάτι τέτοιο θα γίνει στο άμεσο μέλλον. 

Υπόθεση Μαντλίν: Ο ύποπτος για τη δολοφονία της θα παραμείνει στη φυλακή

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ ταξίδευε μεταξύ της Praia da Luz και της Γερμανίας με ένα τροχόσπιτο «VW» για αρκετά χρόνια πριν εξαφανιστεί η Μαντλίν και προηγουμένως δήλωσε ότι επιβίωνε διακινώντας ναρκωτικά. Οι Γερμανοί ερευνητές εστιάζουν την εγκληματολογική τους έρευνα στο όχημα.

Ο 44χρονος έγινε ύποπτος από τη στιγμή που φέρεται να ομολόγησε ότι απήγαγε τη Μαντλίν ενώ καθόταν σε ένα μπαρ της Γερμανίας, 10 χρόνια από την απαγωγής της. Οι πορτογαλικές αρχές επέμειναν ότι θα συνεχίσουν την έρευνα παρά τις αναφορές ότι η Scotland Yard σχεδίαζε να την τερματίσει μετά από 11 χρόνια. Αστυνομικές πηγές της χώρας δήλωσαν ότι το κλείσιμο της μακροχρόνιας εξέτασης της ανεξιχνίαστης υπόθεσής τους ήταν «εντελώς εκτός συζήτησης».

Μικρή Μαντλίν: Η ανακοίνωση των γονιών της

«Ακόμα κι αν οι πιθανότητες είναι ενδεχομένως ισχνές, δεν έχουμε εγκαταλείψει την ελπίδα ότι η Μάντλιν είναι ζωντανή και ότι θα την ξαναβρούμε», δήλωσαν με ανακοίνωσή τους οι γονείς της Μαντλίν, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο παιδί τους.

Υπόθεση Μαντλίν: Ψάχνουν στοιχεία σε χωράφι κοντά στο Ανόβερο

Όπως είπαν η εξέλιξη με τον Γερμανό παιδόφιλο «αντανακλά τις προόδους της έρευνας, η οποία διεξάγεται από τις πορτογαλικές, γερμανικές και βρετανικές αρχές».

Σημείωσαν επίσης ότι σε βάρος του υπόπτου δεν έχουν ακόμη απαγγελθεί κατηγορίες για την εξαφάνιση της Μάντλιν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top