Υπόθεση Μαντλίν: «Είμαστε βέβαιοι ότι ο Μπρύκνερ είναι ο δολοφόνος»

Νέα στοιχεία για τον Γερμανό ύποπτο έχουν οι αρχές

Αμετανόητος ο βασικός ύποπτος Κρίστιαν Μπρύκνερ  - Δε δίστασε να χλευάζει τους εισαγγελείς μέσα από τη φυλακή / Πηγή βίντεο: Mega

Οι πορτογαλικές αρχές δηλώνουν ότι ίσως έχουν βρει νέα αποδεικτικά στοιχεία που ενοχοποιούν τον βασικό ύποπτο για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν, όπως δήλωσε ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ο Γερμανός εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση από το 2020. 

Μικρή Μαντλίν: Κι επίσημα ύποπτος ο Γερμανός παιδόφιλος

Ο Βόλτερς σε συνέντευξή του την Τρίτη στο πορτογαλικό τηλεοπτικό κανάλι CMTV, δήλωσε ότι οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι έχουν βρει «κάποια δεδομένα, κάποιες νέες αποδείξεις» και πρόσθεσε ότι «είμαστε βέβαιοι ότι ο Κρίστιαν Μπρύκνερ είναι ο δολοφόνος της Μαντλίν ΜακΚάν. 

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ που κηρύχθηκε ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν

Ο Μπρύκνερ, που έχει καταδικαστεί για κακοποίηση ανηλίκου και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παραμένει φυλακισμένος στη Γερμανία για τον βιασμό μιας γυναίκας στην ίδια περιοχή του Αλγκάρβε όπου εξαφανίστηκε η μικρή το 2007. Τότε η Μαντλίν ήταν τριών ετών. 

Τον περασμένο μήνα ένας Πορτογάλος εισαγγελέας κατονόμασε ως ύποπτο τον Μπρύκνερ. Ήταν η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά σε «ύποπτο» για την εξαφάνιση του παιδιού αφότου κατηγορήθηκαν οι γονείς της, το 2007, οι οποίοι στη συνέχεια απαλλάχθηκαν.

Εξαφάνιση Μαντλίν: «Δολοφονήθηκε στην Πορτογαλία» λέει Γερμανός εισαγγελέας

Ο 45χρονος Μπρύκνερ αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην εξαφάνιση της Μαντλίν. Διατυπώθηκαν κάποιες εικασίες ότι αποδεικτικά στοιχεία βρέθηκαν στο αυτοκινούμενο τροχόσπιτό του. Ο δημοσιογράφος του CMTV ρώτησε τον Βόλτερς αν διαψεύδει αυτές τις πληροφορίες και εκείνος απάντησε: «Δε θέλω να τις διαψεύσω».

Το τροχόσπιτο βρίσκεται στην κατοχή της γερμανικής αστυνομίας από τον Ιούνιο του 2020, όταν οι αρχές άρχισαν να ερευνούν πληροφορίες για τον Μπρύκνερ.

Μικρή Μαντλίν: «Ο βασικός ύποπτος ίσως να μην έχει σχέση με την υπόθεση»

Ο Βόλτερς είπε ότι δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες για τη συνεχιζόμενη γερμανική έρευνα επειδή θα πρέπει να ενημερωθεί προηγουμένως ο ύποπτος. Σε δηλώσεις του στο Reuters ανέφερε ότι οι πορτογαλικές εισαγγελικές αρχές κατονόμασαν τον Μπρύκνερ ως ύποπτο, ώστε να μην παρέλθει η 15ετία της παραγραφής του αδικήματος.

Οι γονείς της μικρής Μαντλίν

Υπόθεση Μαντλίν: Οι γονείς της ζητούν να μάθουν την αλήθεια

Να μάθουν την αλήθεια ζητούν 15 ολόκληρα χρόνια μετά την εξαφάνιση της κόρης τους οι γονείς της Μαντλίν ΜακΚάν. «Όποια κι αν είναι η έκβαση, η Μαντλίν θα είναι πάντα κόρη μας και ένα αληθινά φρικτό έγκλημα έχει διαπραχθεί», έγραψαν η Κέιτ και ο Τζέρι ΜακΚάν στη σελίδα τους στο Facebook που είναι αφιερωμένη στην αναζήτηση της Μαντλίν. 

«Είναι αλήθεια πως η αβεβαιότητα προκαλεί την αδυναμία. Η γνώση και η βεβαιότητα δίνουν δύναμη και γι’ αυτό τον λόγο είναι ουσιώδης η ανάγκη μας για απαντήσεις, για αλήθεια» επεσήμαναν οι γονείς της Μαντλίν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top