Στην… ψάθα πέθανε ο Μαραντόνα

Φήμες πως οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί είναι σχεδόν άδειοι

Παγκόσμια θλίψη για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα

Με την… όρεξη θα μείνουν οι κληρονόμοι του Ντιέγκο Μαραντόνα, αν ισχύουν όσα αναφέρουν δημοσιεύματα, ότι ο «Θεός της μπάλας», άφησε σχεδόν άδειους τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. 

Σύμφωνα με την ιταλική Corriere della Sera, ο Ντιεγκίτο σπατάλησε μεγάλο μέρος της περιουσίας του για να απολαύσει μια ζωή γεμάτη καταχρήσεις και υπερβολές, ενώ μεγάλο μέρος των χρημάτων του φέρεται να το «έκλεψαν» άνθρωποι που εκμεταλλεύτηκαν την αξιοσημείωτη γενναιοδωρία του. 

Nτιέγκο Μαραντόνα: Δίπλα στους γονείς του αναπαύεται ο θρύλος της μπάλας

Ο Μαραντόνα κέρδισε τεράστια χρηματικά ποσά χάρη στα συμβόλαια που είχε με μεγάλες αθλητικές εταιρείες, όπως η Puma, ενώ έβγαζε 20 εκατ. δολάρια τον χρόνο ως επίτιμος πρόεδρος της Ντιναμό Μπρεστ στη Λευκορωσία και προπονητής στη Μέση Ανατολή. 

Όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, λίγο πριν τον θάνατό του είχε λιγότερα από 100.000 δολάρια στους λογαριασμούς του.

Η Corriere della Sera επικαλείται έναν Αργεντινό δημοσιογράφο, τον Λουίς Βεντούρα, ο οποίος ήταν κοντά στον Μαραντόνα και ο οποίος ισχυρίστηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως ο θρύλος του ποδοσφαίρου δεν είχε σχεδόν τίποτα στον τραπεζικό του λογαριασμό και πέθανε φτωχός. 

«Ο πλούτος του Μαραντόνα σπαταλήθηκε από τα τρύπια του χέρια και σε μεγάλο βαθμό εκλάπη, καθώς τον ξεγέλασαν και άδειασαν τις τσέπες του. Το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να του ζητήσουν λεφτά κι αυτός τα έδινε», είπε ο Βεντούρα.

Το τελευταίο αντίο στον Μαραντόνα - Λαοθάλασσα, τραυματισμοί και συλλήψεις

Ο Άντζελο Πιζάνι, δικηγόρος που βοήθησε τον Μαραντόνα στην μάχη με τις μακροχρόνιες κατηγορίες φοροδιαφυγής στην Ιταλία, ισχυρίστηκε επίσης ότι ο διάσημος ποδοσφαιριστής είχε πολύ λίγα χρήματα. 

«Έζησε πλουσιοπάροχα και ήταν πολύ γενναιόδωρος. Αν θέλετε να μάθετε πού πήγαν τα χρήματά του, μιλήστε με τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν και τον χρησιμοποίησαν. Δεν είχε ποτέ περισσότερα από 100 ευρώ στην τσέπη του», είπε.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως ο Μαραντόνα είχε χρέη, ύψους 36 εκατομμυρίων ευρώ σε μη καταβληθέντες φόρους, όμως υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές για τα χρήματα που είχε ή δεν είχε τελικά. 

Πόση είναι η ακίνητη περιουσία του Μαραντόνα

Μπορεί ο Ντιέγκο να μην είχε μετρητά στους λογαριασμούς του, όμως η αξία των περιουσιακών του στοιχείων είναι κάτι άλλο, για το οποίο και τσακώνονται ήδη οι κληρονόμοι του. 

Μαραντόνα: Πέθανε την ίδια μέρα με τον Φιντέλ Κάστρο - Τον είχε κάνει tatoo

Στην περιουσία του περιλαμβάνονται «κοσμήματα, γη, αριστοκρατικά ακίνητα, όπως ένα ολόκληρο κτίριο και πολλά διαμερίσματα στο κέντρο του Μπουένος Άιρες, έξι πολυτελή αυτοκίνητα όπως BMW, Audi και Rolls Royce, επενδύσεις στην Κούβα και την Ιταλία, ποδοσφαιρικές σχολές στην Κίνα και συμβόλαια δικαιωμάτων εικόνας που θα παραμείνουν σε ισχύ ακόμη και μετά τον θάνατό του», αναφέρει η Corriere della Sera.

Η αξία του, λοιπόν, θα μπορούσε να ανέρχεται έως και στα 200 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Αργεντινής. 

Αλλάζουν τα δεδομένα για τον θάνατο του Μαραντόνα – Καταγγελίες για αμέλεια

Μαραντόνα: Τα πέντε αναγνωρισμένα παιδιά του και τα έξι ακόμα που ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοί του

Μεταξύ εκείνων που θα επωφεληθούν οικονομικά από τον θάνατο του Μαραντόνα περιλαμβάνονται τα παιδιά του. Πριν πεθάνει, μία από τις κόρες του είχε αστειευτεί λέγοντας πως ο πατέρας της θα μπορούσε να φτιάξει και ολόκληρη 11άδα με τα παιδιά που έχει. 

Nτιέγκο Μαραντόνα: Οι γυναίκες της ζωής του τσακώνονται για την κληρονομιά

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε αναγνωρίσει δύο γιους και τρεις κόρες από τέσσερις διαφορετικές γυναίκες – συμπεριλαμβανομένης της πρώην συζύγου του Κλαούντια Βιγιαφάνε και της πρώην συντρόφου του Βερόνια Οτζέντα – ως δικά του.

Τα αναγνωρισμένα παιδιά του είναι ο 34χρονος Ντιέγκο Τζούνιορ, η 23χρονη Τζάνα, η 32χρονη Ντάλμα, η 30χρονη Τζιανίνα και ο 7χρονος Ντιέγκο Φερνάντο. 

Όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα έπαιξε στις λάσπες για ένα άρρωστο παιδί

Οι φημολογούμενοι απόγονοί του είναι τρία παιδιά που φέρεται να απέκτησε στην Κούβα,  αφότου μετακόμισε εκεί τον Φεβρουάριο του 2000 για την απεξάρτησή του από ναρκωτικά και αλκοόλ. 

Ο 19χρονος Σαντιάγκο Λάρα και η 23χρονη Μαγκάλι Τζιλ είναι μεταξύ των τελευταίων που προσπάθησαν να αποδείξουν ότι ο Μαραντόνα είναι ο πατέρας τους.

«Δε θα αφήσω τίποτα στα παιδιά ως κληρονομιά, θα δωρίσω τα πάντα» είχε δηλώσει πέρσι ο θρύλος του ποδοσφαίρου. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό ποιους έχει συμπεριλάβει στην διαθήκη του.

Παγκόσμιος θρήνος για τον Μαραντόνα - Στην Αργεντινή κλαίνε στους δρόμους

Ο Μαραντόνα είχε κάνει αυτή την δήλωση, αφότου η κόρη του Τζιανίνα είχε ζητήσει από τους θαυμαστές του να «προσευχηθούν γι’ αυτόν», προκαλώντας φόβο για την υγεία του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top