Παγκόσμιος θρήνος για τον Μαραντόνα - Στην Αργεντινή κλαίνε στους δρόμους

Η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο πένθος - Στη Νάπολη βγήκαν με καπνογόνα

Ολόκληρος ο πλανήτης θρηνεί για τον θάνατο του σπουδαίου Ντιέγκο Μαραντόνα. Η είδηση της απώλειάς του έχει συγκλονίσει την Αργεντινή, τη χώρα που γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος σταρ του ποδοσφαίρου.

Ντιέγκο Μαραντόνα: Η ζωή ενός «θρύλου»

Ο κόσμος στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του βγήκε στους δρόμους για να θρηνήσει τον χαμό του. 

Κλαίνε στην Αργεντινή για τον Μαραντόνα

Στους δρόμους στην Αργεντινή για τον Μαραντόνα

Θρήνος στην Αργεντινή για τον Μαραντόνα

Αργεντινή Μαραντόνα

Κλαίνε στην Αργεντινή για τον Μαραντόνα

Αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν στο γήπεδο της Μπόκα Τζούνιορς, στο θρυλικό Μπομπονέρα, εκεί όπου ο Ντιέγκο μεγαλούργησε, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον σπουδαιότερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών αλλά και να αφήσουν ένα λουλούδι.

Κλαίνε στους δρόμους για τον Μαραντόνα

Κλαίνε στο γήπεδο για τον Μαραντόνα

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ο «Θεός» της Αργεντινής, οι καταχρήσεις και οι γυναίκες
 

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν καταδεικνύουν τη βαθιά θλίψη που βιώνουν οι Αργεντινοί καθώς δε μπορούν να πιστέψουν ότι ο Μαραντόνα δεν υπάρχει πια…

Η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο πένθος για να τιμηθεί η μνήμη του. Ο πρόεδρος της χώρας «αποχαιρέτησε» τον Μαραντόνα μέσω Twitter και μοιράστηκε μία κοινή τους φωτογραφία. «Μας έφτασες στην κορυφή του κόσμου. Μας έκανες απίστευτα χαρούμενους. Ήσουν ο κορυφαίος όλων. Σε ευχαριστούμε που υπήρξες Ντιέγκο. Θα μας λείπεις για όλη μας τη ζωή», έγραψε o Αμπέρτο Φερνάντες.

Ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την Εθνική Αργεντινής στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 στο Μεξικό, ενώ συνέδεσε το όνομά του με τη χρυσή εποχή της Νάπολι, που έκανε… επανάσταση στην Ιταλία απέναντι στους «πλούσιους» του Βορρά, κατακτώντας δύο Πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και το UEFA.

Συγκλονιστική είναι η στιγμή που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός και δείχνει ένα παιδάκι με τη μητέρα του αγκαλιασμένοι να κλαίνε έξω από το γήπεδο της Μπόκα.


Οι φωτεινοί πίνακες στους δρόμους της Αργεντινής αποχαιρετούν τον Ντιέγκο Μαραντόνα. 

 

Θρηνούν και στη Νάπολη της Ιταλίας

Ο «Ντιεγκίτο» υπήρξε «σύμβολο» τόσο στην Αργεντινή, όσο και τη Νάπολη της Ιταλίας. Εκεί ήταν κάτι παραπάνω από ένας ποδοσφαιριστής. Ήταν ο επαναστάτης κόντρα σε όλους και σε όλα. 

Έτσι, και στη Νάπολη οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, άναψαν κεριά και καπνογόνα στη μνήμη του και σήκωσαν πανό με την εικόνα του…

Καπνογόνα Στη Νάπολη για τον Μαραντόνα

Καπνογόνα Νάπολη Μαραντόνα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top