Ντιέγκο Μαραντόνα: Ο «Θεός» της Αργεντινής, οι καταχρήσεις και οι γυναίκες

Το φτωχόπαιδο από την Αργεντινή άφησε την τελευταία του πνοή στα 60 του έτη

Δόξα, λεφτά, εξαρτήσεις, γυναίκες. Η ζωή του Ντιέγκο Μαραντόνα σε τέσσερις λέξεις. Το φτωχόπαιδο από το Ροζάριο της Αργεντινής, που κατέκτησε όλο τον πλανήτη με το ποδοσφαιρικό του ταλέντο άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 60 ετών.

Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Αυτήν τη φορά δεν ξεγέλασε τον χάρο, όπως έκανε πολλές φορές στο παρελθόν. Πριν από 15 μέρες πήρε εξιτήριο μετά την επέμβαση στο κεφάλι με το κοινό να παραληρεί. 

Ντιέγκο Μαραντόνα: Η ανάρτηση της κόρης του μετά τον θάνατό του

Στη χώρα του την Αργεντινή αλλά και στη Νάπολη της Ιταλίας τον λάτρεψαν σαν Θεό. Εκείνος λάτρεψε όμως την κοκαΐνη και το αλκοόλ.

Ο Πελούσα, όπως τον φώναζαν στη φτωχογειτονιά του Μπουένος Άιρες έκανε το λάθος να πιστέψει ότι δεν είναι θνητός. Έβρισκε την ησυχία του μόνο τη νύχτα. Στα κλαμπ ξεχνούσε την κούραση της ημέρας με ποσότητες ουίσκι με κόλα. Συντροφιά τού έκαναν οι «νυχτόβιοι» της Καμόρα. Ήταν εκείνοι οι οποίοι τον τροφοδοτούσαν με γυναίκες και κοκαΐνη. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν τον βρήκαν ντοπαρισμένο. Η ποδοσφαιρική του καριέρα έληξε άδοξα.

Ακολούθησαν εισαγωγές στα νοσοκομεία, ταξίδια στην Κούβα και συναντήσεις με τον φίλο του Φιντέλ Κάστρο.

Το αριστερό χέρι του Ντιέγκο Μαραντόνα έμεινε στην ιστορία ως το «χέρι του Θεού». Και μπορεί να είναι οξύμωρο για τη φύση του αθλήματος, αλλά με αυτό τον τρόπο ο Ντιεγκίτο έχει πετύχει ένα από τα θρυλικότερα γκολ στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία. Το όνομα του «Θεού» ακούστηκε σε όλο τον πλανήτη στον ημιτελικό του Μουντιάλ του Μεξικού.

Το 2000 πήγε στον άλλο κόσμο και γύρισε. Η υπερβολική δόση κοκαΐνης του προκάλεσε καρδιακή προσβολή. Σήμερα η καρδιά του τον πρόδωσε οριστικά.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top