Μαραντόνα: Πέθανε την ίδια μέρα με τον Φιντέλ Κάστρο - Τον είχε κάνει tatoo

Τα παιχνίδια της μοίρας και η φιλία που τους συνέδεε

Η μοίρα παίζει καμιά φορά περίεργα παιχνίδια… Αυτό συνέβη και με τους θανάτους του Ντιέγκο Μαραντόνα και του Φιντέλ Καστρο.

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής «έφυγε» από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 60 ετών την 25η Νοεμβρίου. Την ίδια μέρα πριν από τέσσερα χρόνια πέθανε και ο Φιντέλ Κάστρο σε ηλικία 90 ετών. Ήταν επιστήθιος φίλος επί χρόνια του Μαραντόνα και μία απ’ τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του περασμένου αιώνα.

Παγκόσμιος θρήνος για τον Μαραντόνα - Στην Αργεντινή κλαίνε στους δρόμους

Ο Κουβανός ηγέτης αγαπούσε τον αθλητισμό και ο Ντιεγκίτο δήλωνε μεγάλος θαυμαστής του.

Μαραντόνα - Φιντέλ Κάστρο

Μάλιστα, είχε κάνει τατουάζ τον Φιντέλ στο πόδι του και το επιδείκνυε σε κάθε ευκαιρία, ενώ αρκετές φορές ταξίδευε στην Κούβα και οι δυο τους είχαν συναντήσεις. 

Ο Μαραντόνα είχε κάνει τατουάζ τον Φιντέλ Κάστρο

Μαραντόνα τατουάζ Φιντέλ Κάστρο

Η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών, είχε γίνει το 1987, όταν ο Μαραντόνα συνέβαλε ώστε η εθνική ομάδα της Αργεντινής να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού, τέσσερα χρόνια πριν από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, που θα σηματοδοτούσε μια περίοδο ακόμη μεγαλύτερων οικονομικών δυσχερειών για την Κούβα.

Το 2000 όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα χρειάστηκε να μπει σε κλινική απεξάρτησης, το έκανε στην Κούβα του Φιντέλ Κάστρο. Ο Μαραντόνα νοσηλεύτηκε στη διεθνή κλινική «La Pedrera» από την οποία βγήκε έχοντας καταφέρει σε ένα μεγάλο βαθμό να αφήσει πίσω του τις δύσκολες μέρες του εθισμού στα ναρκωτικά, κάτι που δυστυχώς δεν κράτησε πολύ.

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ο «Θεός» της Αργεντινής, οι καταχρήσεις και οι γυναίκες

«Μου άνοιξε τις πόρτες της Κούβας όταν οι κλινικές στην Αργεντινή μου τις έκλειναν κατάμουτρα διότι δεν ήθελαν να κατηγορηθούν για τον θάνατο του Μαραντόνα», είχε δηλώσει τότε ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής.

Εκείνη την περίοδο ο ηγέτης της Κούβας τηλεφωνούσε κάθε μέρα νωρίς το πρωί στον Μαραντόνα για να συζητήσουν για ποδόσφαιρο και πολιτική. Μάλιστα, ο Φιντέλ Κάστρο δεν έπαψε ποτέ να τον ενθαρρύνει να αναρρώσει πλήρως.

Το 2005 ο Μαραντόνα πήρε συνέντευξη από τον Κάστρο για λογαριασμό ενός καναλιού της Αργεντινής, ενώ το 2015 ο Κουβανός ηγέτης έδωσε στη δημοσιότητα τις επιστολές που αντάλλασσαν οι δυο τους. 

H συνάντησή τους το 2005

Την ημέρα που πέθανε ο Φιντέλ Κάστρο το 2016 ο Μαραντόνα έμαθε την είδηση ενώ παρακολουθούσε τον τελικό τένις του Davis Cup στο Ζάγκρεμπ και τότε κατέρρευσε.

Συντετριμμένος είχε δηλώσει: «Πέθανε ο φίλος μου, ο έμπιστός μου, αυτός που με συμβούλευε, που μου τηλεφωνούσε οποιαδήποτε στιγμή για να μιλήσουμε για πολιτική, ποδόσφαιρο, μπέιζμπολ, αυτός που μου είπε πως όταν θα έφευγε ο Κλίντον, αυτός που θα ερχόταν, θα ήταν χειρότερος, ήταν ο Μπους. Καθώς δεν έσφαλλε ποτέ, για μένα ο Φιντέλ είναι, ήταν και θα είναι αιώνιος, ο μοναδικός, ο πιο μεγάλος. Πονάει η καρδιά μου γιατί ο κόσμος χάνει τον πιο σοφό από όλους».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top