Το τελευταίο αντίο στον Μαραντόνα - Λαοθάλασσα, τραυματισμοί και συλλήψεις

Σε λαϊκό προσκύνημα τέθηκε η σορός του στο προεδρικό μέγαρο

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από την Casa Rosada, για να «αποχαιρετίσει» τον θρύλο του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα, πριν οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ποια ήταν τα τελευταία λόγια του «Θεού του ποδοσφαίρου»

Η Αργεντινή κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για τον «ήρωα» της που έφυγε σε ηλικία 60 ετών, μετά από καρδιακή προσβολή. Το πλήθος παρατάχθηκε και τον αποθέωνε σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής προς τη Μπέγια Βίστα, όπου θα γίνει η ταφή.

Η σορός του τέθηκε σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα στο προεδρικό παλάτι, ενώ το φέρετρό του «στολίστηκε» με την εθνική σημαία και την ποδοσφαιρική φανέλα της Αργεντινής, με τον αριθμό 10 στο πίσω μέρος.

Η σορός του τέθηκε σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα στο προεδρικό παλάτι, ενώ το φέρετρό του «στόλισαν» η εθνική σημαία και η ποδοσφαιρική φανέλα της Αργεντινής, με τον αριθμό 10 στο πίσω μέρος.

Ο κόσμος έκλαιγε, προσευχόταν και αγκαλιαζόταν. «Ο Ντιέγκο ήταν τα πάντα για μας» έλεγαν. 

Ωστόσο, τα επεισόδια δεν έλειψαν, καθώς η αστυνομία προσπάθησε να ελέγξει τη λαοθάλασσα.  Οι ουρές στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του ξεπέρασαν το ένα χιλιόμετρο, με τους θαυμαστές του Ντιεγκίτο να συγκρούονται με την αστυνομία μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Αργεντινής ότι δε θα δινόταν παράταση στο προσκύνημα, λόγω του μεγάλου πλήθους.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Clarin», εκατοντάδες άτομα πήδηξαν τους φράκτες για να προσεγγίσουν πιο γρήγορα το κυβερνητικό μέγαρο, με την αστυνομία να προσπαθεί να τους κρατήσει μακριά. Υπήρξαν αναφορές για χρήση δακρυγόνων, τραυματισμούς και συλλήψεις.

Τα επεισόδια γρήγορα επεκτάθηκαν και στους γύρω δρόμους, ενώ την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, απομακρύνθηκε για λόγους ασφαλείας από το παρεκκλήσι το φέρετρο με τη σορό του Μαραντόνα.

Μετά το περιστατικό η οικογένεια του Μαραντόνα αποφάσισε να παρατείνει το λαϊκό προσκύνημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top