Ντιέγκο Μαραντόνα: Ποια ήταν τα τελευταία λόγια του «Θεού του ποδοσφαίρου»

Δεν πρόλαβε να αποχαιρετήσει τα παιδιά του

Δάκρυσε ο πλανήτης για τον θάνατο του Ντιέγκο Mαραντόνα. Στην αγαπημένη του πατρίδα την Αργεντινή κηρύχθηκε τριήμερο πένθος.  Πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμος θα δώσει το «παρών» στο τελευταίο αντίο του «Θεού του ποδοσφαίρου». Η καρδιά του τον πρόδωσε στα 60 του χρόνια,  ωστόσο για την οικογένειά του ο θάνατός ήταν εγκληματική αμέλεια του νοσηλευτικού προσωπικού.

Παγκόσμιος θρήνος για τον Μαραντόνα - Στην Αργεντινή κλαίνε στους δρόμους

«Αν έπρεπε να πεις λίγα λόγια στο νεκροταφείο στον Μαραντόνα, τι θα του έλεγες;» είχε ερωτηθεί σε συνέντευξη το 2006, κι εκείνος είχε απαντήσει: «Θα του έλεγα σε ευχαριστώ που έπαιξες ποδόσφαιρο, γιατί είναι το άθλημα που μου έδωσε μεγαλύτερη χαρά, ελευθερία, είναι σαν να ακουμπάω τον ουρανό με τα χέρια. “Ευχαριστώ την μπάλα. Ναι, θα έβαζα μια ταφόπλακα: “Ευχαριστώ την μπάλα”».

Ντιέγκο Μαραντόνα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1986

Aπό το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1986 - φωτογραφία ΑΡ

Τα τελευταία λόγια του Μαραντόνα

«Δεν αισθάνομαι καλά» ήταν τα τελευταία λόγια του Ντιέγκο Μαραντόνα στον ανιψιό του. Ύστερα κοιμήθηκε και δεν ξύπνησε ποτέ. Δεν πρόλαβε να αποχαιρετήσει τα παιδιά του.  

Ο δικηγόρος του Μαραντόνα επιρρίπτει ευθύνες στο ιατρικό προσωπικό

Έξι ασθενοφόρα έσπευσαν στο σπίτι του για να τον επαναφέρουν στη ζωή και όμως, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, η καθυστέρησή τους ήταν μοιραία. Ένας γείτονάς του και χειρουργός χρησιμοποίησε αδρεναλίνη και ατροπίνη και πάλι όμως, δεν άνοιξε ποτέ τα μάτια του. 

Ντιέγκο Μαραντόνα: Η ανάρτηση της κόρης του μετά τον θάνατό του

«Το ασθενοφόρο έκανε περισσότερη από μισή ώρα να φτάσει και αυτό είναι εγκληματική ηλιθιότητα. Αυτό το γεγονός είναι κάτι που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Θα ζητήσω να ερευνηθούν οι συνέπειες ως το τέλος» είπε ο δικηγόρος του.

Αλκοόλ, ναρκωτικά και έρωτες της μιας βραδιάς

Η ζωή του θύμιζε σαπουνόπερα. Η εικόνα του ήταν συχνά αποκρουστική. Αλκοόλ, ναρκωτικά και έρωτες της μιας βραδιάς. Ήταν πατέρας 8 παιδιών από διαφορετικές μητέρες. «Τα νόμιμα παιδιά μου είναι η Ντάλμα και η Τζανίνα. Τα υπόλοιπα είναι “προϊόντα” των χρημάτων μου και των λαθών μου», έλεγε .

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ο «Θεός» της Αργεντινής, οι καταχρήσεις και οι γυναίκες

Έγινε ο Θεός των Ναπολιτάνων καθώς τους έβγαλε ασπροπρόσωπους απέναντι στον ιταλικό βορρά. Η νύχτα έγινε το «κρησφύγετό» του και τα «ακόλαστα» πάρτι στη βίλα του, έγιναν καθημερινότητα. Η Καμόρα του έδινε ό,τι αυτός της ζητούσε, από ναρκωτικά, μέχρι γυναίκες και λεφτά. 

Μαραντόνα: Πέθανε την ίδια μέρα με τον Φιντέλ Κάστρο - Τον είχε κάνει tatoo

Πέθανε την ήδια ημερομηνία με τον πνευματικό του πατέρα Φιντέλ Κάστρο. Ο φανατικός οπαδός του Τσε Γκεβάρα δε δίστασε να τα βάλει με τους ισχυρούς του πλανήτη για να υπερασπιστεί τους φτωχούς. Την ημέρα που είπε στον Πάπα να πουλήσει τα χρυσά ταβάνια για να δώσει ψωμί στον κόσμο, έγινε ο Θεός των κατατρεγμένων όλου του κόσμου. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top