Αλλάζουν τα δεδομένα για τον θάνατο του Μαραντόνα – Καταγγελίες για αμέλεια

Εξετάζονται οι συνθήκες που «έφυγε» από τη ζωή ο «Θεός της μπάλας»

Παγκόσμια θλίψη για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα

Λίγες μόλις ώρες μετά την ταφή του Ντιέγκο Μαραντόνα και ξεκινά έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του. 

Οι αρμόδιες αρχές της Αργεντινής ερευνούν αν υπήρξε αμέλεια στον θάνατο «Θεού της μπάλας» και αν έλαβε την αναγκαία φροντίδα. 

Nτιέγκο Μαραντόνα: Δίπλα στους γονείς του αναπαύεται ο θρύλος της μπάλας

«Υπάρχουν ήδη παρατυπίες», δήλωσε μέλος της οικογένειας του Ντιεγκίτο στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). 

Ο δικηγόρος και φίλος του Μαραντόνα, Ματίας Μόρλα, κατήγγειλε ότι το ασθενοφόρο χρειάστηκε περισσότερη από μισή ώρα για να φτάσει στο σπίτι, όπου βρισκόταν ο «Πίμπε Ντ' Όρο», και προειδοποίησε πως θα φτάσει την έρευνα ως το τέλος. 

Ωστόσο, ούτε ο ίδιος ούτε κάποιο μέλος της οικογένειας έχουν υποβάλει ακόμη καταγγελία. 

Το τελευταίο αντίο στον Μαραντόνα - Λαοθάλασσα, τραυματισμοί και συλλήψεις

«Η έρευνα ξεκίνησε επειδή αφορά ένα νεκρό άτομο στο σπίτι και κανείς δεν έχει υπογράψει το πιστοποιητικό θανάτου. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν υποψίες για παρατυπίες», είπε η ίδια πηγή, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ταυτόχρονα ερευνώνται τυχόν ευθύνες που μπορεί να είχαν οι νοσηλευτές και το υγειονομικό προσωπικό, αφού στις καταθέσεις που κλήθηκαν να δώσουν υπέπεσαν σε αντιφάσεις.

Μαραντόνα: Πέθανε την ίδια μέρα με τον Φιντέλ Κάστρο - Τον είχε κάνει tatoo

Η νοσηλεύτρια του Μαραντόνα, Γισέλα Νταϊάνα, είχε βάρδια το πρωί της Τετάρτης στο σπίτι του στην Τίγρε, όπου ανάρρωνε μετά από την επέμβαση που είχε κάνει στο κεφάλι στις αρχές του μήνα.

«Με υποχρέωσαν να δηλώσω ότι το πρωί φρόντισα εγώ τον Μαραντόνα, ενώ στην πραγματικότητα τον είχα αφήσει να ξεκουραστεί», είπε στην κατάθεσή της στις δικαστικές αρχές, χωρίς όμως να αποκαλύπτει ποιος ήταν αυτός που την υποχρέωσε. 

Nτιέγκο Μαραντόνα: Οι γυναίκες της ζωής του τσακώνονται για την κληρονομιά

Οι κάμερες ασφαλείας του σπιτιού έδειξαν πως ενώ η ψυχίατρος και ο ψυχολόγος του τον βρήκαν αναίσθητο στις 11:00 το πρωί, τοπική ώρα, το πρώτα ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο στις 12:28 και οι γιατροί διαπίστωσαν πως ο Μαραντόνα ήταν νεκρός από τις 12:00 το μεσημέρι. 

Ο προσωπικός γιατρός του, Αλφρέδο Καέ είχε δηλώσει: «Μετά από 33 χρόνια όπου ζήσαμε πολλά μαζί, ο Ντιέγκο έφυγε με τον πλέον αναπάντεχο τρόπο και δεν μπορώ να το πιστέψω. Προσωπικά δεν πίστευα όταν άκουσα ότι θα πάρει εξιτήριο μετά την επέμβαση στον εγκέφαλο του και το είχα πει ότι έπρεπε να μείνει στο νοσοκομείο και να έχει 24ωρη φροντίδα. Ο Ντιέγκο ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Άνθρωπος που ήταν δίπλα του μου εκμυστηρεύθηκε πως του είπε ότι ένιωθε θλιμμένος, ότι είχε πέσει σε κατάθλιψη και αισθάνονταν πως είχε κάνει τα πάντα στη ζωή του. Κι αυτό το τελευταίο με είχε προβληματίσει έντονα».

Δάκρυα για τον Μαραντόνα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1986 με την εθνική Αργεντινής άφησε την Τετάρτη την τελευταία πνοή του, σε ηλικία 60 ετών, από «δευτερογενές οξύ πνευμονικό οίδημα και επιδείνωση της χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας».

Η εισαγγελία αναμένει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Έχει ζητήσει επίσης τον ιατρικό φάκελο, καθώς και τις καταγραφές από τις κάμερες στην περιοχή, όπου ο Μαραντόνα ζούσε τις τελευταίες ημέρες του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top