Δάκρυα για τον Μαραντόνα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Θρήνος στην Αργεντινή για τον Ντιεγκίτο

Σε λαϊκό προσκύνημα έχει τεθεί η σορός του μάγου της μπάλας, Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος «έφυγε» χθες από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών. 

Όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα έπαιξε στις λάσπες για ένα άρρωστο παιδί

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να πουν το «ύστατο χαίρε» στον δικό τους Ντιεγκίτο, ο χαμός του οποίου βύθισε την Αργεντινή σε εθνικό πένθος. 

Το λαϊκό προσκύνημα ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί στην Casa Rosada, την έδρα της κυβέρνησης της χώρας. 

Παγκόσμιος θρήνος για τον Μαραντόνα - Στην Αργεντινή κλαίνε στους δρόμους

Χιλιάδες λάτρεις του Μαραντόνα, φορώντας τη φανέλα με το νούμερο «10» περνούν μπροστά από το φέρετρο που είναι σκεπασμένο με τη σημαία της Αργεντινής. 

Με δάκρυα στα μάτια φωνάζουν το όνομά του, χειροκροτούν και προσπαθούν να πλησιάσουν για ένα τελευταίο άγγιγμα στον άνθρωπο που έκανε την Αργεντινή συνώνυμο με το ποδόσφαιρο και έκανε περήφανους τους Αργεντινούς, όπως και ο Τσε Γκεβάρα. 

Ντιέγκο Μαραντόνα: Η ζωή ενός «θρύλου»

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όμως είναι τόσος πολύς ο κόσμος που έφτασε για να αποχαιρετήσει τον «Θεό του Ποδοσφαίρου» που η τήρηση των αποστάσεων είναι αδύνατη. 

Μαραντόνα: Πέθανε την ίδια μέρα με τον Φιντέλ Κάστρο - Τον είχε κάνει tatoo

Πάντως δεν έλειψαν και τα μικροεπεισόδια μεταξύ αστυνομίας και του συγκεντρωμένου πλήθους, όταν κάποιοι επιχείρησαν να μπουν στην Casa Rosada από άλλες εισόδους και όχι από αυτές που έχει δοθεί άδεια. 

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ο «Θεός» της Αργεντινής, οι καταχρήσεις και οι γυναίκες

Η κατάσταση που επικρατεί είναι χαοτική, καθώς ο κόσμος προσπαθεί να εισέλθει από διάφορα σημεία, σπρώχνοντας ο ένας τον άλλον και δημιουργώντας συγχρωτισμό. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top