Όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα έπαιξε στις λάσπες για ένα άρρωστο παιδί

Υπήρξε πάντα δίπλα σε εκείνους που είχαν ανάγκη

Υπήρξε ο Θεός της μπάλας, αποθεώθηκε όπως κανείς άλλος, ήρθε αντιμέτωπος με τους προσωπικούς του δαίμονες, έκανε κακό στον εαυτό του, όμως αυτό που χαρακτήριζε πάντα τον Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν η συμπόνοια και η αλληλεγγύη που ένιωθε για εκείνους που βρίσκονταν σε ανάγκη. 

Μαραντόνα: Πέθανε την ίδια μέρα με τον Φιντέλ Κάστρο - Τον είχε κάνει tatoo

Δε δίστασε ποτέ να πάει κόντρα σε εντολές και κατεστημένα για να κάνει αυτό που ο ίδιος θεωρούσε ηθικά σωστό και δε φοβόταν να δείξει τις ευαισθησίες του. 

 

 

Έτσι έκανε και το 1984, όταν μόλις είχε πάρει μεταγραφή από την Μπαρτσελόνα στη Νάπολι. 

Παγκόσμιος θρήνος για τον Μαραντόνα - Στην Αργεντινή κλαίνε στους δρόμους

Η υποδοχή του ήταν αυτή ενός super star. Στην πόλη επικρατούσε παροξυσμός και τα πλήθη παραληρούσαν. 

Τότε λοιπόν ζήτησαν από τον Ντιεγκίτο να συμμετάσχει σε έναν φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου στα προάστια της Νάπολης για να βοηθήσει ένα άρρωστο παιδί που έπρεπε να υποβληθεί σε μια ακριβή επέμβαση. 

Ντιέγκο Μαραντόνα: Η ζωή ενός «θρύλου»

Το γήπεδο, όπου θα γινόταν ο αγώνας ήταν σε τραγική κατάσταση και η ομάδα του απαγόρεψε στον Μαραντόνα να παίξει, φοβούμενη έναν ενδεχόμενο τραυματισμό. 

Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Εκείνος δεν υπάκουσε. Αγνόησε τις εντολές, πήγε στο γήπεδο, έκανε ζέσταμα σε ένα πάρκινγκ και φέρεται να πλήρωσε και την εγγύηση για ασφάλεια σε περίπτωση που πάθαινε κάτι. 

Κύρια έγνοια του ήταν αυτό το μικρό παιδί και πώς θα καταφέρει να κάνει τη σωτήρια χειρουργική επέμβαση. Έτσι έκανε πάντα ο Ντιέγκο, ό,τι του έλεγε η καρδιά του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top