Κορωνοϊός: Παρενέργειες από το εμβόλιο της αμερικανικής Pfizer

Δε σταματούν οι δοκιμές

Δείτε το ρεπορτάζ του Star σχετικά με την αναστολή δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca

Ήπιες έως μέτριες παρενέργειες εμφάνισαν ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στις δοκιμές τελικού σταδίου του πειραματικού εμβολίου για τον κορωνοϊό της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer.

Εμβόλιο Sputnik-V: 1 στους 7 νιώθει αδυναμία κι έχει πυρετό μέσα στο 24ωρο

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο η εταιρεία ανακοίνωσε μαζί με τον Γερμανό συνεργάτη της BioNTech ότι πρότειναν την επέκταση των κλινικών δοκιμών Φάσης 3 ώστε να συμπεριλάβουν 44.000 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων ατόμων νεαρής ηλικίας.

Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 12.000 άτομα έχουν λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ενημέρωσή της προς τους επενδυτές, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ανεξάρτητη επιτροπή που παρακολουθεί την πορεία της δοκιμής, η οποία περιλαμβάνει τη χορήγηση εικονικού εμβολίου (placebo) για λόγους σύγκρισης, μπορεί να συστήσει τη διακοπή της οποιαδήποτε στιγμή, αλλά μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει κριθεί αναγκαίο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Κορωνοϊός: Η Astra Zeneca ξεκίνησε πάλι τις δοκιμές για το εμβόλιο

Στις 6 Σεπτεμβρίου είχαν ανασταλεί οι δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης λόγω σοβαρών παρενεργειών σε ένα μόνο Βρετανό εθελοντή. Τη Δευτέρα οι δοκιμές άρχισαν ξανά μετά το «πράσινο φως» στη Βρετανία, αλλά όχι ακόμη στις ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top