Συνάντηση Μέρκελ-Μακρόν: Στο τραπέζι και τα ελληνοτουρκικά

Θα συζητήσουν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συνάντηση που θα έχουν στις 20 Αυγούστου στον πύργο της Μπρεγκανσόν, την επίσημη εξοχική κατοικία του Γάλλου προέδρου, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Μακρόν-Τραμπ: Έντονη ανησυχία για την ένταση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας

Στο φρούριο αυτό, που δεσπόζει στη Μεσόγειο, στη νότια Γαλλία, οι δύο ηγέτες θα έχουν μια συνάντηση εργασίας και στη συνέχεια θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε από την πλευρά της η γερμανική καγκελαρία.

Στην ατζέντα των συνομιλιών τους περιλαμβάνεται μια σειρά ευρωπαϊκών θεμάτων:

  • O συντονισμός των ευρωπαϊκών χωρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19
  • O πολυετής προϋπολογισμός της ΕΕ μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου
  • Tο Brexit, το κλίμα
  • Tο εμπόριο
  • και η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελιζέ.

Ενοχλημένη με την Ε.Ε η Τουρκία – Διάλογο ζητά ο Τσαβούσογλου

Επίσης, οι δύο ηγέτες θα εξετάσουν την κατάσταση στον Λίβανο, τη Λευκορωσία και την ανατολική Μεσόγειο, συνεχίζει η ανακοίνωση. Θα συζητηθούν εξάλλου και οι σχέσεις της ΕΕ με τους «μεγάλους εταίρους» της, όπως είναι η Κίνα και η Αφρική.

Είναι η πρώτη φορά που η καγκελάριος προσκαλείται στην Μπρεγκανσόν. Ο τελευταίος καγκελάριος της Γερμανίας που επισκέφθηκε τη γαλλική θερινή προεδρική κατοικία ήταν ο Χέλμουτ Κολ, προσκεκλημένος του τότε προέδρου Φρανσουά Μιτεράν, το 1985. Ο Μακρόν έχει φιλοξενήσει εκεί τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, πέρσι τον Αύγουστο και την πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.


 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top