Σεισμός στην Τουρκία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Πολλές υλικές ζημιές - Εκατοντάδες τραυματίες

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αποκλειστικές εικόνες από τον εγκέλαδο.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε σήμερα την ανατολική Τουρκία, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές, ενώ έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες άλλοι.

Σοβαρά τραυματισμένοι είναι 67 άνθρωποι όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD). Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία στο Ελαζίγ οι νεκρί είναι 8 και στην Μαλάτια 6. Οι τραυματίες είναι 12 στο Ελαζίγ και στην Μαλάτια 45. 

Ο σεισμός σημειώθηκε στο Σιβρίτζε, στην επαρχία Ελαζίγ, γύρω στις 20.55 τοπική ώρα, σύμφωνα με την κυβερνητική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών. Το αμερικανικό ινστιτούτο USGS ανέφερε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,7 βαθμών.

Με τον Τσαβούσογλου επικοινώνησε ο Δένδιας για τον σεισμό στην Τουρκία

Σε όλες τις μεγάλες πόλεις επικράτησε πανικός και οι πολίτες βγήκαν έντρομοι στο δρόμο. Οι τουρκικές αρχές συνιστούν ψυχραιμία.

Τουρκικές οργανώσεις αρωγής στέλνουν ομάδες στην πληγείσα περιοχή, ενώ κρατικά ΜΜΕ στη γειτονική Συρία μετέδωσαν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός και σε περιοχές της χώρας. Μέσα μαζικής ενημέρωσης στον Λίβανο μετέδωσαν ότι η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στη Βηρυτό και την Τρίπολη. 

Ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το Σιβρίτζε επλήγη πολύ σοβαρά, ενώ ομάδες διάσωσης βρίσκονται καθ’ οδόν.

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στην Τουρκία - Αισθητός σε Λέσβο και Χίο

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τέσσερα ή πέντε κτίρια έχουν υποστεί ζημιές στην πόλη Σιβρίτζε. Κρατικά ΜΜΕ στη Συρία και το Ιράν μεταδίδουν ότι η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις χώρες αυτές. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες σημειώθηκε ισχυρή δόνηση στα 5,6 Ρίχτερ, 16 χιλιόμετρα από Κιρκαγάτς.

Οι σεισμολόγοι είχαν προειδοποιήσει για ισχυρό σεισμό στην Κωνσταντινούπολη, όπου υπάρχει και το μεγάλο ρήγμα το οποίο μπορεί να δώσει σεισμό μέχρι και 7 Ρίχτερ.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top