Με τον Τσαβούσογλου επικοινώνησε ο Δένδιας για τον σεισμό στην Τουρκία

Τη συμπαράστασή του στην Τουρκία εξέφρασε με ανάρτησή του ο Μητσοτάκης

Δένδιας Τσαβούσογλου

Με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου επικοινώνησε τηλεφωνικά – σύμφωνα με διπλωματικές πηγές - ο  ‘Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προκειμένου να του εκφράσει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον τουρκικό λαό και την τουρκική  κυβέρνηση που δοκιμάζονται από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Τουρκία - Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί

Ο Ν. Δένδιας εξέφρασε επίσης την απόλυτη ετοιμότητα της χώρας μας να συντρέξει άμεσα τις προσπάθειες των τουρκικών αρχών για την παροχή κάθε απαραίτητης βοήθειας προς τους πληγέντες.

Επιπλέον, επικοινώνησε και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον οποίο συνεννοήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα κλιμάκια της ΕΜΑΚ ώστε να μεταβούν στην Τουρκία, εφόσον κριθεί σκόπιμο.

Ο Ν. Δένδιας είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο ενημερώνει για τις συναφείς εξελίξεις.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 

Πριν από λίγο τη συμπαράστασή του εξέφρασε προς τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν και τον τουρκικό λαό ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξέφρασε επίσης την ετοιμότητα της Ελλάδας να βοηθήσει. Ο κ. Μητσοτάκης έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter στα αγγλικά:     

«Oλόψυχη συμπαράσταση προς τον Πρόεδρο Ερντογάν και τον τουρκικό λαό μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία. Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης είναι έτοιμες να βοηθήσουν». 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top