Δύο ελληνικά πιάτα βρίσκονται στα 10 καλύτερα πιάτα με κεφτέδες του κόσμου, σύμφωνα με το Taste Atlas.
Taste Atlas: Τα 10 πιάτα που έφεραν την Ελλάδα στην πρώτη θέση των βραβείων
Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται τα ιταλικά κεφτεδάκια ή αλλιώς polpette, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται τα αγαπημένα σε όλους γιουβαρλάκια, με τον οδηγό γευσιγνωσίας να τα «εξυμνεί»:
«Αυτή η πλούσια ελληνική σούπα συνδυάζει τρυφερά μοσχαρίσια κεφτεδάκια και έναν κρεμώδες, γευστικό ζωμό. Τόσο τα κεφτεδάκια όσο και ο ζωμός είναι συνήθως καρυκευμένα με διάφορα φρέσκα μυρωδικά και το όλο πιάτο ολοκληρώνεται με την προσθήκη αυγολέμονου -την κρεμώδη σάλτσα αυτού και λεμονιού- που πήζει τον ζωμό και προσθέτει τη χαρακτηριστική γεύση. Παραδοσιακά, τα γιουβαρλάκια συνδέονται με τη χειμερινή περίοδο και συνοδεύονται συνήθως με ψωμί και απολαμβάνονται ως θρεπτικό κυρίως πιάτο».
Στην έβδομη θέση βρίσκονται τα παραδοσιακά ελληνικά κεφτεδάκια, τα οποία δε θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα: «Γευστικοί, αφράτοι και τρυφεροί κεφτέδες που φτιάχνονται από συνδυασμό χοιρινού και μοσχαρίσιου κιμά, αυγά, μπαγιάτικο ψωμί ή φρυγανιά και καρυκεύματα όπως άνηθος, πιπέρι, μαϊντανός και ρίγανη. Το μείγμα διαμορφώνεται σε μικρές μπάλες που στη συνέχεια τηγανίζονται σε ελαιόλαδο. Το στρογγυλό τους σχήμα τα καθιστά ιδανικά για τα δημοφιλή ελληνικά πικνίκ, όπου τα κεφτεδάκια καταναλώνονται ως σνακ, αλλά μπορούν να καταναλωθούν και ως ορεκτικά ή ως κύριο πιάτο», περιγράφει o Taste Atlas.
Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται ακόμα οι τουρκικοί κεφτέδες, αλλά και τα παραδοσιακά σουηδέζικα κεφτεδάκια «Köttbullar.
Learn more: https://t.co/NEOrJEZs2P pic.twitter.com/ZtUWWjOidt
— TasteAtlas (@TasteAtlas) March 7, 2025
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.