Τρισευτυχισμένη η Ειρήνη - Γέννησε μετά από μεταμόσχευση ωοθηκών

Είχε διαγνωστεί με καρκίνο και έκανε κρυοσυντήρηση ωοθηκικού ιστού

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν από το Σάββατο η Ειρήνη Κόκα και ο σύζυγός της με τη γέννηση του γιου τους. Είναι το πρώτο παιδί που γεννιέται μετά από μεταμόσχευση ωοθηκών και αυτό είναι μια από τις καλές ειδήσεις της ημέρας. 

Γέννησε η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα μετά από μεταμόσχευση ωοθηκών

Η 39χρονη σήμερα Ειρήνη  πριν από 16 χρόνια διαγνώστηκε με αιματολογικό καρκίνο, λέμφωμα Hodgkins, και υπεβλήθη σε χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία. Το 2013 επανεμφανίστηκε ο συγκεκριμένος αιματολογικός καρκίνος. Τότε αποφάσισε να καταφύγει στην κρυοσυντήρηση ωοθηκικού ιστού, ώστε να προστατεύσει τη γονιμότητά της. 

η γυναίκα που γέννησε μετά από μεταμόσχευση ωοθηκών 1

Το 2021 και μετά την αποθεραπεία της επέστρεψε για τη μεταμόσχευση του κρυοσυντηρημένου φλοιού των ωοθηκών της στις μη λειτουργικές πλέον ωοθήκες της, ώστε να επαναφέρει τη γονιμότητά της.

Νίκησε τον καρκίνο και είναι έγκυος μετά από κρυοσυντήρηση ωοθηκικού ιστού

Δίπλα της είχε τον γιατρό της Κωνσταντίνο Πάντο, που πάντα τη στήριζε και της έλεγε να έχει πίστη. 

η γυναίκα που γέννησε μετά από μεταμόσχευση ωοθηκών 2

«Πίστευα ότι θα τα καταφέρω, ήμουν σίγουρη ότι θα κρατούσα ένα μωρό στην αγκαλιά μου, όπως κι έγινε. Είναι το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά μου, δεν το πιστεύω ότι είναι δικό μου», είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», έχοντας στην αγκαλιά της το αγοράκι της. 

Ο Κωνσταντίνος Εφραίμ, όπως θα τον βαφτίσουν, γεννήθηκε 3 κιλά και 20 γραμμάρια και, όπως είπε η μαμά του, τρώει συνέχεια και είναι αρκετά ήσυχος. 

η γυναίκα που γέννησε μετά από μεταμόσχευση ωοθηκών 3

Η Ειρήνη κοιτάζει πίσω της, τα δύσκολα που πέρασε και πλέον νιώθει δικαιωμένη για τις επιλογές της, που την έφεραν πιο κοντά στο μεγάλο της όνειρο, να γίνει μητέρα. 

η γυναίκα που γέννησε μετά από μεταμόσχευση ωοθηκών 5

Μιλώντας μάλιστα για την πιο δύσκολη περίοδο που έζησε και που της έδειξε ότι διαθέτει μεγαλύτερη δύναμη από ό,τι φαντάζεται, εξομολογήθηκε ότι ήταν όταν έκανε τη μεταμόσχευση μυελού των οστών. 

«Την ώρα της μεταμόσχευσης έπαθα ανακοπή. Τα κατάφερα όμως και όταν ξύπνησα είπα στους δικούς μου ότι είμαι εδώ, είμαι καλά και θα γίνω μητέρα», είπε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top