Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Πώς συνδέεται με τον θάνατο 16χρονης στον Βύρωνα

Τον Νοέμβριο του 2023 η κοινή γνώμη συγκλονιζόταν από την είδηση του θανάτου μιας 16χρονης, η οποία βρέθηκε αναίσθητη σε σπίτι στο Βύρωνα, αφού είχε κάνει χρήση ενός κοκτέιλ ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένης κάνναβης και «σίσα», το γνωστό και ως «κοκαΐνη των φτωχών».

16χρονη Βύρωνας: «Έβγαζε από τη μύτη της καφέ υγρό»

Η μαθήτρια μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό κι εκεί μετά από νοσηλεία ημερών άφησε την τελευταία της πνοή. Όπως αποδείχθηκε η ανήλικη είχε καταναλώσει σίσα, το οποίος είχε γίνει με διαλύτη από υγρά μπαταρίας. 

Η αστυνομία άρχισε να ερευνά την υπόθεση, αναζητώντας τους ανθρώπους που έδωσαν στο κορίτσι τα ναρκωτικά και δε σταμάτησε και μετά τον θάνατό του. Η έρευνα αυτή απέδωσε καρπούς και χθες  προχώρησε στη σύλληψη εννέα ατόμων, έξι ανηλίκων και τριών ενηλίκων νεαρής ηλικίας, όλοι τους μέλη συμμορίας που έδιναν ναρκωτικά σε μαθητές. 

Βύρωνας: Η εξαφάνιση της 16χρονης έναν μήνα πριν την τραγωδία

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» οι συλλήψεις έγιναν σε Νέο Ψυχικό, Παπάγου και Χαλάνδρι. Όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες, υπό τις εντολές δύο ανηλίκων, κανόνιζαν συναντήσεις με υποψήφιους πελάτες μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων. Οι συναντήσεις αυτές γίνονταν κυρίως σε πλατείες και πάρκα του Ψυχικού, του Παπάγου και του Χαλανδρίου. 

16χρονη Βύρωνας: «Μαμά, θέλω να ξεκινήσω μια νέα ζωή»

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον είκοσι πελάτες, οι περισσότεροι ανήλικοι και αρκετοί από αυτούς γόνοι εύπορων οικογενειών των βορείων προαστίων. 

Βύρωνας: Πέθανε η 16χρονη που είχε πάρει κοκτέιλ ναρκωτικών

Σημαντικός ρόλο στο κύκλωμα είχε ένας ανήλικος δράστης, ο οποίος υπό τις εντολές των δύο ηγετικών στελεχών, έδινε συγκεκριμένες εντολές στα υπόλοιπα μέλη, όσον αφορά στο πού, το πότε και σε ποιον θα παρέδιδαν τα ναρκωτικά, αλλά και τι θα έκαναν με τα χρήματα που θα λάμβαναν από την πώληση. 

16χρονη Βύρωνας: Τι είναι το ναρκωτικό «σίσα» που την έστειλε στην εντατική

Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές συνομιλιών και κωδικές λέξεις για τις ποσότητες και τα είδη των ναρκωτικών που εμπορεύονταν. 

Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά και ναρκωτικές ουσίες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top