16χρονη Βύρωνας: «Έβγαζε από τη μύτη της καφέ υγρό»

Η εικόνα που αντίκρισαν οι διασώστες – Το κοκτέιλ ναρκωτικών που πήρε

16χρονη Βύρωνας: Πώς Την Βρήκαν Οι Διασώστες
 

Δεν τα κατάφερε τελικά η 16χρονη, η οποία είχε μπλέξει από νωρίς στα δίχτυα των ναρκωτικών και την περασμένη Κυριακή βρέθηκε αναίσθητη σε σπίτι στον Βύρωνα, μετά από κατανάλωση ενός κοκτέιλ ουσιών. Τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την εικόνα που αντίκρισαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, αλλά και για τα ναρκωτικά που είχε καταναλώσει το κορίτσι συγκλονίζουν. 

Το ΕΚΑΒ ειδοποίησε μια φίλη της 16χρονης, που βρισκόταν μαζί της όταν την παρέλαβε το ασθενοφόρο. Η ανήλικη πριν καλέσει σε βοήθεια έστειλε ένα μήνυμα σε ένα από τα άτομα που βρίσκονταν μαζί τους το μοιραίο βράδυ και είχαν δώσει τα ναρκωτικά στο κορίτσι.

Βύρωνας: Η εξαφάνιση της 16χρονης έναν μήνα πριν την τραγωδία

«Δεν ξέρω αν ζει καν μ@λ... και απλά είδα να βγάζει αίματα και κάτι σαν υγρό από τη μύτη», ανέφερε στο συγκεκριμένο μήνυμα, που στάλθηκε το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι διασώστες έφτασαν στο σπίτι στον Βύρωνα είδαν το κορίτσι να κάθεται στον καναπέ σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Ανέπνεε με δυσκολία και από τη μύτη της έβγαινε ένα καφέ υγρό. Είχε χαμηλό κορεσμό, αυξημένες σφίξεις και χαμηλή αρτηριακή πίεση. 

Βύρωνας: Πέθανε η 16χρονη που είχε πάρει κοκτέιλ ναρκωτικών

Αμέσως μεταφέρθηκε στα Επείγοντα του Ερυθρού Σταυρού γύρω στις 13:30 το μεσημέρι της Κυριακής σε καρδιοαναπνευστική παύση, μυδριασμένη, απνοϊκή και άσφυγμη. Οι γιατροί προχώρησαν σε ΚΑΡΠΑ και κατάφεραν να της επαναφέρουν. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου για 16 μέρες έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Δυστυχώς ο οργανισμός της δεν άντεξε και χθες το μεσημέρι άφησε την τελευταία της πνοή. 

16χρονη Βυρωνας: Το κοκτέιλ ναρκωτικών που την έστειλε στον θάνατο

Η 16χρονη, η οποία σύμφωνα με τη μητέρα της είχε γίνει πειραματόζωο στα χέρια της αδίστακτης συμμορίας, δοκιμάζοντας κάθε συνδυασμό ναρκωτικών που της έδινε, φέρεται το Σάββατο 5 Νοεμβρίου να είχε καταναλώσει το εξής κοκτέιλ ουσιών:

  • Το φάρμακο Lyrica, που κοστίζει 1-2 ευρώ το χάπι, κατά της επιληψίας και του άγχους. Σε συνδυασμό με αλκοόλ, κοκαΐνη ή άλλα οπιούχα προκαλεί ένα κύμα ευφορίας.
  • Σίσα, η  λεγόμενη «κοκαΐνη των φτωχών», η οποία φτιάχνεται από υγρά μπαταρίας αυτοκινήτου και χλωρίνη, που κοστίζει 2-3 ευρώ το γραμμάριο.
  • Ινδική κάνναβη
  • Ηρωίνη

16χρονη Βύρωνας: Τι είναι το ναρκωτικό «σίσα» που την έστειλε στην εντατική

Φαίνεται πως η 16χρονη πήρε τις ναρκωτικές ουσίες σε δύο διαδοχικές φάσεις, όταν βρισκόταν σε παρέα με τη φίλη της και τους ενηλίκους και ανηλίκους διακινητές.

16χρονη Βύρωνας: Ποια είναι η συμμορία που έμπλεξε το κορίτσι

Μετά τον θάνατο της 16χρονης, οι τρεις συλληφθέντες αντιμετωπίζουν πλέον την αναβαθμισμένη κατηγορία της θανατηφόρου σωματική βλάβης. 

Βύρωνας: Προφυλακιστέοι δύο κατηγορούμενοι για τα ναρκωτικά στη 16χρονη

Οι τρεις τους ήταν μέλη της συμμορίας που διακινούσαν ναρκωτικά, κυρίως σε ανήλικους, ενώ αναζητούνται από την αστυνομία άλλα δύο άτομα. 

16χρονη Βύρωνας: Κατανάλωσε ναρκωτικά από χλωρίνη και υγρά μπαταρίας

Αποκαλυπτική για τη δράση της συμμορίας είναι η κατάθεση της μητέρας του φίλου της 16χρονης. 

Όπως φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, όταν ο γιος της γνώρισε τους τρεις συλληφθέντες άλλαξε εντελώς συμπεριφορά. Η μητέρα κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και προσπάθησε να παρέμβει. 

Ναρκωτικά: Η μητέρα έψαχνε τη 16χρονη και η «παρέα» της την ειρωνευόταν

Από συνομιλίες του γιου της μαζί τους στα social media κατάλαβε αμέσως ότι το παιδί της είχε μπλέξει πολύ άσχημα. 

Αρκετές από αυτές τις συνομιλίες αφορούσαν στη διακίνηση ναρκωτικών. Ο ίδιος ο γιος της, τής επιβεβαίωσε πως οι τρεις κατηγορούμενοι «σπρώχνουν», πολλά ναρκωτικά. 

Ναρκωτικά: Χαροπαλεύει 16χρονη - Σοκάρει η περιγραφή φίλης της

Το μοιραίο βράδυ που έκανε την θανατηφόρα χρήση η 16χρονη βρισκόταν στο διαμέρισμα, όμως έφυγε λίγο αργότερα. Εκεί βρισκόταν και ο φίλος της άτυχης κοπέλας, ο οποίος επίσης έφυγε, όταν εμφανίστηκαν οι τρεις συλληφθέντες με δύο ακόμα άτομα. 

Το επόμενο πρωί ο πατέρας της 16χρονης κάλεσε τη μητέρα του φίλου της και της είπε ότι η κόρη του νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Της ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για όσα είχαν συμβεί στο διαμέρισμα του Βύρωνα. 

Ο φίλος της 16χρονης πάντως αρνήθηκε να καταθέσει, καθώς φοβάται ότι τα μέλη της συμμορίας θα τον βρουν και θα του κάνουν κακό. 

16χρονη Βύρωνας: «Δεν παίζει να τη χτύπησε κανείς» - Οι διάλογοι της συμμορίας

Αποκαλυπτικοί είναι και οι διάλογοι που είχαν η φίλη της 16χρονης που την βρήκε αναίσθητη με ένα ακόμα άτομο. 

Αδυνατώντας να πιστέψουν τι έχει συμβεί, αναρωτιούνται αν τα αίματα στη μύτη του κοριτσιού ήταν από κάποιο χτύπημα.

  • Δεν παίζει να την χτύπησε κανείς
  • Αυτό.
  • Πάνω ή κάτω την είδες;
  • Πάνω.
  • Στο κρεβάτι;
  • Στον καναπέ.
  • Όλοι εκεί ήσασταν;
  • Ναι, αλλά εγώ κοιμόμουν μέσα.
  • Άκουσες καμιά φασαρία, τίποτα τέτοιο πριν;
  • Και με ξύπνησαν και την βρήκα έτσι. Όχι.
  • Ή να ήταν κανείς φρικαρισμένος.

Ο διάλογος καταλήγει με τον φίλο της 16χρονης, ο οποίος γνώριζε ότι είχε καταναλώσει διάφορες ναρκωτικές ουσίες, να αναρωτιέται: «Ρε φίλε το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι χτύπησε σε κανένα έπιπλο, λιποθύμησε και απλά έτρεξε πολύ αίμα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top