Βύρωνας: Προφυλακιστέοι δύο κατηγορούμενοι για τα ναρκωτικά στη 16χρονη

Σε κώμα το κορίτσι - Οι ναρκέμποροι τη χρησιμοποιούσαν ως «πειραματόζωο»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα για την υπόθεση της 16χρονης, η οποία νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου μετά από χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών.

16χρονη Βύρωνας: Κατανάλωσε ναρκωτικά από χλωρίνη και υγρά μπαταρίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες της διακεκριμένης διακίνησης περί ναρκωτικών, της βαριάς σωματικής βλάβης λόγω διακίνησης ναρκωτικών σε ανήλικη, της συμμορίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Φέρονται να υποστήριξαν ότι δεν έδωσαν ναρκωτικά στη 16χρονη.

Αμέσως μετά το τέλος των απολογιών τους, οι δυο από αυτούς κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ενώ οι υπόλοιποι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή χωρίς.

Ειδικότερα, δυο άνδρες προφυλακίστηκαν, ενώ ένας άνδρας και ένας ανήλικος αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικό όρο να εμφανίζονται στο ΑΤ. Ακόμα μία νεαρή γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους.

Ναρκωτικά: Χαροπαλεύει 16χρονη - Σοκάρει η περιγραφή φίλης της

Σημειώνεται ότι η έκτη συλληφθείσα, που είναι ανήλικη, αφέθηκε ελεύθερη την Παρασκευή με εντολή εισαγγελέα.

16χρονη Βύρωνας: Δεν μπορούσε να ξεφύγει από τα δίχτυα του κυκλώματος

Η 16χρονη είχε μπλεχτεί στα δίχτυα του κυκλώματος. Είχε πάει μαζί με μια φίλη της στο σπίτι ενός 17χρονου στον Βύρωνα. Εκεί κατανάλωσαν κάνναβη και το ναρκωτικό «σίσα». Το επόμενο πρωί η φίλη του κοριτσιού, όταν ξύπνησε, διαπίστωσε ότι η 16χρονη δεν είχε τις αισθήσεις της και κάλεσε ασθενοφόρο. Το κορίτσι νοσηλεύεται σε ΜΕΘ νοσοκομείου και δίνει μάχη για τη ζωή της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έμποροι ναρκωτικών, όταν ήθελαν να κάνουν κάποια δοκιμή για ναρκωτικά, φέρεται να χρησιμοποιούσαν το ανήλικο κορίτσι ως «πειραματόζωο».

«Με έχουν ειρωνευτεί τηλεφωνικά, όταν την έψαχνα να την βρω. 'Ηξερα ότι την κρατούσαν και μιλούσαν αυτοί στο τηλέφωνο για εκείνη. Γνωρίζω ότι η κόρη μου πολλές φορές ήθελε να έρθει σπίτι, όταν ήταν με αυτούς. Της ασκούσαν ψυχολογική πίεση και δεν την άφηναν να γυρίσει παρά τη θέληση της. Ξέρω ότι την ανάγκαζαν να μιλάει μαζί μου σε ανοιχτή ακρόαση και την καθοδηγούσαν τι θα πει», φέρεται να είπε η μητέρα της ανήλικης σε κατάθεσή της.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top