Δολοφονία Λυγγερίδη: Στα δικαστήρια οι 60 συλληφθέντες

Πώς έφτασε η αστυνομία στους ηθικούς αυτουργούς

Ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα οδηγούνται οι 60 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, αλλά και για συμμετοχή σε άλλα επεισόδια σε αθλητικούς χώρους. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι συλληφθέντες φέρεται να δρούσαν επί πέντε χρόνια τουλάχιστον όχι μόνο στην Αττική, αλλά και στην επαρχία, όπως στον Βόλο και τα Ιωάννινα. 

Δολοφονία Λυγγερίδη: Αυτή είναι η πεντάδα των ηθικών αυτουργών   

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί πολλοί από τους συλληφθέντες για συμμετοχή σε 11 – 12 περιστατικά οπαδικής βίας. Ο ηγετικός πυρήνα ανέρχεται σε 20 άτομα περίπου. Από αυτά, πέντε άτομα φέρονται ως οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη. 

μεταγωγή συλληφθέντων για δολοφονία Λυγγερίδη στον ανακριτή 1

Πρόκειται για ένα αρχηγικό μέλος της Θύρας 7, ο οποίος εντοπίστηκε χθες στα Ιωάννινα, έχοντας στην κατοχή του 5.000 ευρώ και τέσσερα κινητά. Οι αρχές εκτιμούν ότι είχε σκοπό να διαφύγει στην Αλβανία. 

Δάκρυσε ο πατέρας του Γιώργου Λυγγερίδη - 57 συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Στην πεντάδα των ηθικών αυτουργών είναι και ο μάνατζερ ενός τράπερ, ο οποίος μετά τη δολοφονία Λυγγερίδη, φέρεται να συναντήθηκε με τον 18χρονο, ο οποίος έχει προφυλακιστεί. 

μεταγωγή συλληφθέντων για δολοφονία Λυγγερίδη στον ανακριτή 2

Το τρίτο μέλος της ομάδας των ηθικών αυτουργών είναι ένα πρόσωπο με το παρατσούκλι «Ρουμάνος», ο οποίος στις 03/04 ήταν ένα από τα άτομα τα οποία είχαν συμμετοχή σε συμπλοκή έξω από το γήπεδο «Καραϊσκάκης» με άλλους οπαδούς του Ολυμπιακού. 

Ρέντη: 50 προσαγωγές και συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Η πεντάδα ολοκληρώνεται με έναν 31χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα από τα δύο όπλα που έχουν εντοπιστεί στις έρευνες και με έναν 31χρονο οργανωμένο οπαδό στον σύνδεσμο του Ολυμπιακού στη Δυτική Αττική. 

μεταγωγή συλληφθέντων για δολοφονία Λυγγερίδη στον ανακριτή 3

Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς έφτασε η αστυνομία στα ίχνη των συλληφθέντων

Εδώ και τέσσερις μήνες, αστυνομικοί της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους πραγματοποιούσαν μυστική έρευνα. Κατάφεραν να εντοπίσουν σημαντικά ευρήματα, κυρίως στο σημείο της δολοφονίας του 31χρονου αστυνομικού κι έτσι να «δέσουν» την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. 

«Λύγισε» η αδελφή του Λυγγερίδη: «Καιγόταν ζωντανός, αιμορραγούσε!»

Σημαντικά στοιχεία έδωσαν βίντεο από την επίμαχη νύχτα της δολοφονίας, φωτογραφίες και μαρτυρικές καταθέσεις. Επίσης διάφορα… «πολεμοφόδια» που βρέθηκαν έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, τα οποία «έδειξαν» προς τους ηθικούς αυτουργούς. Σημαντικά στοιχεία έδωσαν και ευρήματα από τις τουαλέτες του γηπέδου, όπου οι δράστες είχαν βάλει φωτιά σε ρούχα για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. 

μεταγωγή συλληφθέντων για δολοφονία Λυγγερίδη στον ανακριτή 4

Επιπλέον από τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου ταυτοποιήθηκαν αρκετά πρόσωπα, ενώ στο στόχαστρο των ερευνών είχαν μπει και οι μετακινήσεις που είχαν κάνει. 

Κηδεία αστυνομικού: «Είμαι η μάνα του Λύγγε!» - Ο σπαρακτικός επικήδειος

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της δολοφονίας του αστυνομικού οι χούλιγκαν έδωσαν το σύνθημα «πάμε τώρα έξω να τους τελειώσουμε, να τους καθαρίσουμε». Στη συνέχεια μοίρασαν τα πολεμοφόδια και μετά από λίγα λεπτά ο Γιώργος Λυγγερίδης έπεφτε στο έδαφος από τη ναυτική φωτοβολίδα που καρφώθηκε στον μηρό του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top